Tutsak yakınları alanlarda: Tecride son ver!

Wan, Adana ve Mersin'de tutsak yakınları, "Tecride son ver" eylemlerini sürdürdü.

Tutsak yakınlarının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için başlattığı 'Tecride son ver' eylemleri sürüyor.

WAN

Wan'da da tutsak yakınları,  Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Rêya Armûşê (İpekyolu) İlçe Örgütü binası önünde bir araya geldi. AKP ilçe binasına yürümek isteyen eylemcilere, valiliğin 4 günlük "eylem etkinlik yasağı" kararı öne sürülerek engel olundu. Eylemde sık sık "Bê Serok jiyan nabe", "Kurdistan faşizme mezar olacak" ve "Siyasi tutsaklar onurumuzdur" sloganları atıldı.

Wan TUHAY-DER Eşbaşkanı Çetin Uyar, "Sayın Öcalan 25 yıldır tecrit altındadır. Binlerce tutsak arkadaşımız ise bu tecridin kaldırılması için grevdeler. Kurdistan'da ağır bir tecrit var. AKP'ye çağrı yapıyoruz: Bu tecridi kaldırın ve Sayın Öcalan'ın aile ve avukatlarıyla görüşsün" dedi.

DEM Parti İl Eşbaşkan Yardımcısı Yakup Almaç, Kobanê Davası'nda Kürt siyasetçilerine verilen cezaları kınayarak, "Mahkemenin almış olduğu karar onların bir kez daha IŞİD’in ve faşizmin yanında olduklarını göstermiştir" dedi.

ADANA

Adana'da AKP binası önünde yapılmak istenen açıklamaya engel olundu. Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), DEM Parti, Akdeniz Adana TUHAY-DER, Akdeniz Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AYKAY-DER) yöneticileri de eyleme katıldı. Polisler, AKP çevresini ablukaya aldı.
DEM Parti İl Eşbaşkanı Seyfettin Aydemir, sorunların çözümünün Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ile sağlanacağını belirtti.

MERSİN

Mersin'de de Çukurova TUAY-DER, DEM Parti ve tutsak yakınlarının AKP binasına yürümesine 4 günlük yasak kararı gerekçe gösterilerek engel olundu. Halk engellemeyi "Biji berxwedana zindana" sloganları, alkış ve zılgıtlarla protesto etti.

DEM Parti Milletvekili Perihan Koca, yasaklamanın siyasi bir talimat olduğunu söyledi. Polisi, siyasi talimatlara değil, yasalara uymaya çağıran Perihan Koca, "Valilik suç işliyor. Valiliğin suçunun hak, hukuk engelleme olduğunu, bu halka düşmanlık olduğunu buradan bir kere daha ifade ediyoruz. Bu ülkede barış sağlanana kadar, tecrit politikaları durdurulana kadar, cezaevindeki işkenceler durdurulana kadar, eşit yurttaşlık temelinde bir yaşam mümkün olana kadar bizler barış annelerimiz öncülüğünde sokaklarda alanlarda olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.