Tutsaklar: Sayın Öcalan özgürleşmeden her türlü eylem meşrudur

Buca Kırıklar Cezaevi’ndeki siyasi tutsaklar, "Abdullah Öcalan özgürleşmeden her türlü eylem ve etkinliği meşru görüyoruz" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için siyasi tutsakların 27 Kasım'da başlattığı dönüşümlü açlık grevi eylemi sürüyor. Buca Kırıklar 2 No'lu Kapalı Cezaevi’ndeki siyasi tutsaklar, avukatları aracılığıyla mesaj gönderdi.

HALKA EYLEMLERİ BÜYÜTME ÇAĞRISI

Tutsakların mesajı şöyle:

"Başta biz özgür tutsaklar özgür yüreğimizle bütün yurtsever, barış isteyen, demokrat ve insan hakları savunucularını selamlıyoruz. Buca Kırıklar 2 Nolu Cezaevi’nde bulunan 32 siyasi tutsak olarak, büyük bir coşku ve moralle 'Sayın Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm' kampanyasına katıldık. Büyük bir kararlılıkla açlık grevi eylemimizi sürdürüyoruz. Dost ve düşman biliyor ki Sayın Öcalan bizim için her şeyin üstündedir. Türkiye ve Ortadoğu'da barışın, özgürlüğün ve demokrasinin garantisi Sayın Öcalan’dır. Herkes çok iyi biliyor ki Sayın Öcalan Kürt sorununun çözümünde muhataptır.

Sayın Öcalan'ın özgürlüğü ve varlığı için her türlü eylem ve her türlü yükümlülüğü almaya hazırız. Şu an itibarıyla haftada iki arkadaşımız dönüşümlü olarak açlık grevi eylemlerini sürdürüyor. Biz devlet yetkililerine ve dünyadaki ortaklarına diyoruz ki, Sayın Öcalan özgürleşmeden her türlü eylem ve etkinliği meşru görüyoruz. Ve her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Biliyoruz ki ailelerimizin ve halkımızın yüreği bizimle ve canı gönülden eylemimizi destekliyorlar. Yine de halkımıza bir kez daha sesleniyoruz; bize olan desteğinizi daha da yükseltin, çeşitli eylem ve etkinliklerle Sayın Öcalan ve Kurdistan'ın özgürlüğünü daha da yakınlaştırın.”