Tutsaklardan İmralı'ya sevk için başvuru

Kürkçüler F Tipi Cezaevi’nde kalan siyasi tutsaklar, İmralı'ya sevk edilmek için her hafta başvuru yapıyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için uluslararası düzeyde yürütülen “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” kampanyasını sahiplenmek amacıyla cezaevlerinde başlatılan dönüşümlü açlık grevleri 37. gününde devam ediyor. Adana Kürkçüler F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde kalan tutsakların İmralı Adası’na sevk talebinde bulunduğu öğrenildi.

Siyasi tutsaklardan Ahmet Herdem (36), ailesi ile yaptığı haftalık telefon görüşmesinde tecridin kırılması için her hafta İmralı Cezaevi’ne sevk talebinde bulundukları bilgisini aktardı.

Herdem, şöyle dedi: “Önderlik üzerinde bir tecrit var ve bana karşı her alanda bir direniş var. Biz de Kürkçüler F Tipi olarak açlık grevindeyiz. 5 gün dönüşümlü olarak açlık grevine giriyoruz. Alanda bulunan bütün arkadaşlar olarak tecridin kırılması için her hafta İmralı Cezaevi’ne sevk talebinde buluyoruz. Önderliğimizin yanına gitme talebimizi her hafta yeniliyoruz. Mesajımızın ulaştığı her bir arkadaşı selamlıyor ve yeni yıllarını kutluyoruz."

Tutsak Ahmet Herdem, eylemlerine dair kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.