Tutsakların eylemi 12. gününde: Kampanyayı başarıya ulaştıralım

12 gündür açlık grevi eylemini sürdüren Eskişehir H Tipi Hapishanesindeki PKK’li tutsaklar, “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm’ kampanyanın başarısı için herkese elinden geleni yapmaya çağırdı.

Türkiye ve Kurdistan’daki hapishanelerde tutsakların, “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” talepli dönüşümlü açlık grevi 12’nci gününde devam ediyor.

‘Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm’ kampanyasının bir parçası olmak amacıyla 27 Kasım 2023 tarihinden itibaren başlatılan dönüşümlü açlık grevini sürdüren Eskişehir H Tipi Hapishanesindeki PKK’li tutsaklar, yaptıkları çağrıyla herkesi kampanyanın başarıya ulaşması için elinden geleni yapmasını istedi.

Tutsakların mesajı şöyle:

“Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan 25 yıldır İmralı cezaevinde benzeri olmayan bir tecrit ve işkence sistemi içinde tutulmaktadır. Yasal hiçbir haktan yararlandırılmamakta, ailesi ve avukatlarıyla hiçbir şekilde görüştürülmemekte ve yaklaşık 3 yıldır kendisinden herhangi bir haber alınamamaktadır. Bu durum kendisinin can güvenliğini ve sağlığını tehdit eder bir aşamaya ulaşmıştır.

İmralı cezaevinde uygulanan tecrit ve işkence rejimi ulusal ve uluslararası hukuk normlarına açıkça aykırı olmasına rağmen ısrarla ve her geçen gün daha da şiddetlendirilerek sürdürülmekte, işkenceyi önlemekle görevli olan CPT vb. uluslararası kurum ve kuruluşlar da buna sessiz kalarak ortak olmaktadır.

İmralı cezaevindeki tecrit ve işkence sistemine bağlı olarak Kürt halkının demokrasi, eşitlik ve özgürlük mücadelesini şiddetle bastırmaya yönelik savaş konsepti son 8 yılda Türkiye’deki devlet sistemini ve toplumsal yapıyı çok yönlü bir yapısal krizin içerisine sürüklemiştir. Savaşın sürdürülmesi krizin daha da derinleşmesine yol açacaktır. Krizden çıkışın yolu İmralı tecrit sistemine son verilerek Sayın Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne kavuşmasından ve Kürt sorununun siyasal yollarla çözümünden geçmektedir.

İMRALI İŞKENCE SİSTEMİNİ KABUL ETMİYORUZ

Bizler Eskişehir H Tipi cezaevindeki PKK’li tutsaklar olarak Önderliğimiz şahsında bize ve halkımıza/halklarımıza dayatılan ve hiçbir hukuki, ahlaki ve vicdani ölçüye sığmayan İmralı tecrit ve işkence sistemini kabul etmiyoruz. Önderliğimiz bizim yaşam gerekçemizdir. Önderliğimizin özgürlüğünü Kürt halkı başta olmak üzere tüm ezilen halkların, tüm demokratik toplumun özgürlüğü olarak görüyoruz. ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm’ kampanyasının bir parçası olmak amacıyla 27 Kasım 2023 tarihinden itibaren başlatılmış olan dönüşümlü açlık grevimizi sürdürüyoruz.

KAMPANYAYI BAŞARIYA ULAŞTIRALIM

Tüm halkımızı/halklarımızı, tüm kadınları ve gençleri, tüm emekçileri, devrimci-demokrat çevreleri ve kendisine insanım diyen herkesi bu kampanyaya katılmaya ve kampanyanın başarısı için elinden gelen her şeyi yapmaya davet ediyoruz. Hep birlikte mutlaka başaracağımıza olan derin inançla selam ve saygılarımızı sunarız.”