Ulusal Yazarlar Birliği'nden Kürt gazetecilere dayanışma mesajı

Ulusal Yazarlar Birliği, "Erdoğan rejiminin son saldırılarına karşı Kürt gazetecilerle dayanışma içindeyiz” açıklaması yaptı.

Ulusal Yazarlar Birliği (NWU), Amed'de 16 Kürt gazetecinin tutuklanmasına dair, “Erdoğan rejiminin son saldırılarına karşı Kürt gazetecilerle dayanışma içindeyiz” başlıklı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Bu koşullar, özellikle Kürt gazeteciler ve onların gazeteleri Yeni Yaşam için basın özgürlüğünü bir ölüm kalım meselesi haline getiriyor” denildi.
 
Açıklamada, “Kürt halkının sürekli baskı, kitlesel tutuklama, siyasi partilerinin kapatılması ve Türk yetkililerin uyguladığı şiddetle karşı karşıya olduğunun farkındayız. (...) ABD'deki yazarlar, serbest çalışanlar ve gazeteciler olarak şeffaflık ve basın özgürlüğü için mücadele ediyor ve Kürt gazetecilerle tam dayanışmamızı ilan ediyoruz” diye kaydedildi.
 
Açıklamada, 1990’lı yıllarda gazetecilere yönelik yaşanan baskı ve cinayetlere işaret edildi. Benzer durumların bugün de devam ettiğine dikkat çekilen açıklamada, gazetecilerin temelsiz iddialarla tutuklandığı vurgulandı.

 Ulusal Yazarlar Birliği, şunları da kaydetti:
 
"Mevcut ve önceki basın ve siyasi dava dosyalarına göre gizlilik kararı, devletin sahte delil oluşturmak için zaman kazanmaya çalıştığına ve kamuoyu algısını değiştirmek için zaman kazanmaya çalışacağına işaret ediyor.”