Uluslararası delegasyon Adalet Nöbeti eylemcilerini ziyaret etti

‘Kürt Sorununa Çözüm ve Tecride Karşı Uluslararası Delegasyon’ heyeti, çok sayıda kentte Adalet Nöbeti eyleminde bulunan tutsak yakınlarını ziyaret etti.

İmralı’da mutlak tecrit altında tutulan ve 35 aydır hiçbir haber alınamayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorununa siyasi çözüm için Adalet Nöbeti eyleminde bulunan tutsak yakınları, uluslararası heyet tarafından ziyaret edildi.

Aralarında parlamenterlerin de bulunduğu “Kürt Sorununa Çözüm ve Tecride Karşı Uluslararası Delegasyon" heyeti, İstanbul’da sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerle temaslarını ikinci gününde sürdürdü.

20 Şubat Salı günü Asrın Hukuk Bürosu, İHD ve DEM Parti’ye ziyaret gerçekleştir delegasyon üyeleri, ikinci gün Adalet Nöbeti eylemini sürdüren ailelerle bir araya geldi.

Heyet, DEM Parti Dış İlişkiler Eşsözcüleri Ebru Günay ve Berdan Öztürk eşliğinde Adalet Nöbeti eyleminin sürdürüldüğü DEM Parti Küçükçekmece İlçe Örgütü’nü ziyaret etti.

 “Tecrit insanlık suçudur” yazılı beyaz önlükler giyen tutsak yakınları ile buluşan heyet, Marmara Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ile Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) Eşbaşkanı Mehmet Şafi Erol tarafından karşılandı.

Nöbet eylemcileri, ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederken, eylemlerine ilişkin bilgi paylaştı.

Eylemciler, temel talebin Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması ve fiziki özgürlüğünün sağlanması olduğunu kaydetti. Aileler, talepleri karşılanana dek mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı.

Heyet üyeleri, nöbet eylemcilerinin yürüttüğü Adalet Nöbeti mücadelesinin kendilerini etkilediğini belirterek, dayanışma içinde olacaklarını vurguladı.

Ziyaret alkış ve sloganlarla son buldu. Heyet üyeleri DEM Parti İstanbul İl Örgütü’nde basın toplantısı düzenleyecek.