Uluslararası heyetten İHD ve DEM Parti’ye ziyaret

“Kürt Sorununa Çözüm ve Tecride Karşı Uluslararası Delegasyon", İHD ve DEM Parti İstanbul İl Örgütü’nü ziyaret etti. Ziyaretlerde tecrit uygulamaları ve iktidarın politikalarının topluma yansımaları görüşüldü.

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde 35 aydır kendisinden haber alınamayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan mutlak tecride karşı Avrupa'dan İstanbul'a gelen “Kürt Sorununa Çözüm ve Tecrit’e Karşı Uluslararası Delegasyon" heyetinin sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerle temasları sürüyor.

Gün içerisinde Asrın Hukuk Bürosu’na ziyaret gerçekleştiren heyet, ardından DEM Parti Dış İlişkiler Eşsözcüleri Ebru Günay ve Berdan Öztürk eşliğinde İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’ni ziyaret etti.

Temel gündemlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Kürt sorununun çözümü olan heyeti, İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri karşıladı. Ziyarette, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Esengül Demir ve Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) İstanbul Şube Eşbaşkanı İshak Demirel de yer aldı. 

Ziyaretleri dolayısıyla heyete teşekkürlerini sunan İHD İstanbul Şube Eşbaşkanı Gülseren Yoleri, İHD’nin cezaevleri başta olmak üzere çalışma alanları ve faaliyetlerine ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Heyete, Türkiye’de mevcut iktidar politikalarından dolayı ortaya çıkan sorunlar ve topluma yansımalarından söz eden Yoleri, bu noktada dayanışmanın önemine değindi.

Ziyaret, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

DEM PARTİ ZİYARETİNDE TEMEL BAŞLIK TECRİT

Heyet, ardından Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul İl Örgütü’nü ziyaret etti. Heyeti burada ise DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ve parti yöneticileri karşıladı.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen ziyaretin bitiminde basına görüşmenin temel başlıklarına ilişkin bazı aktarımlarda bulunuldu. Buradaki görüşmede, heyete Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecrit ve mutlak iletişimsizlik haline dair bazı bilgilendirmelerde bulunulduğu, İmralı tecridi ve Kürt sorununda savaş politikalarının Türkiye, Ortadoğu ve Avrupa'daki olumsuz yansımalarına değinildiği ve DEM Parti’nin demokratik çözüm perspektiflerinin aktarıldığı öğrenildi.

Bugünkü ziyaretleri sona eren heyetin yarın ise DEM Parti Küçükçekmece ilçe binasında tutsak yakınları tarafından devam eden Adalet Nöbeti eylemini ziyaret edeceği ve ardından gerçekleştirdikleri ziyaretlere ilişkin DEM Parti İstanbul İl Örgütü’nde basın toplantısı düzenleyeceği paylaşıldı.