Van'da seçim çalışmaları sürüyor, ilk Newroz ateşleri yakıldı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçim çalışmalarını İpekyolu ve Saray'da düzenlediği etkinliklerle sürdürdü. Saray'ın Kurucan ilçesinde ise ilk Newroz ateşi yakılarak kutlamalar yapıldı.

HDP Van’da seçim çalışmalarını aralıksız bir biçimde sürdürüyor. Seçim kampanyasını köy, mahalle, sokak ve ev ziyaretleri sürdüren HDP’liler bugün de halkla buluştu.

HDP Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Bedia Özgökçe, İpekyolu Eş Başkan adayları Şehzade Kurt ve Azim Yacan seçim çalışmaları kapsamında İpekyolu İlçesine bağlı Erçek Mahallesinde halkla bir araya geldi. Erçek’te davul-zurna ile karşılanan ve halkla halay çeken Özgökçe ve beraberindekiler, ardından halka hitap etti.

İlk olarak söz alan HDP Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Bedia Özgökçe, Leyla güvenin açlık grevinin 130. gününe girdiğine dikkat çekerek bu süreçte herkesi Güven’in eylemine ses vermeye çağırdı.

Özgökçe, “Leyla Güven, İmralı’da. özelde cezaevlerinde yaşanan tecrit nedeniyle bedenini 130 gündür açlık grevine yatırmıştır. Halkımız bu baskıyı bu tecridi geçmişte olduğu gibi bu süreçte de kıracaktır. Herkes Leyla güvenin bu eylemine ses vermeli” diye konuştu.

Özgökçe’nin ardından konuşan İpekyolu Belediye Eş Başkan adayı Şehzade Kurt, 31 Mart yerel seçimlerinin sıradan bir belediye seçimi olarak algılanmaması gerektiğini söyledi.

Ülkenin içinde bulunduğu toplumsal, siyasi ve ekonomik krizden çıkışın yolunun 31 Mart seçimleri olduğunu vurgulayan Kurt, kamuoyunu açlık grevleri hususunda duyarlı olmaya çağırdı.

Son olarak konuşan Eş Başkan adayı Azim Yacan, süren açlık grevi eylemlerine dikkat çekerek, herkesi duyarlı olmaya ve ayrıca 31 Mart seçimlerinde iradesine sahip çıkmaya çağırdı.

SARAY

Van’ın Saray İlçesinde ise ilk Newroz ateşi yakıldı. Seçim çalışmaları kapsamında ilçeye bağlı Kurucan Mahallesi’ne giden Eş Başkan adayları Caziye Duman ve Şahabettin Bilmez, burada düzenlenen Newroz etkinliğine katıldı.

Newroz ateşinin yakılması ve halayların çekilmesinin ardından Duman ve Bilmez, özgür ve barış dolu günlerin yakın olduğu, Newroz ateşi ile birlikte özgürlüğe yüründüğü mesajını verdi.

ÇATAK

Çatak’ta seçim çalışmaları kapsamında halk ile buluşan Büyükşehir belediyesi eş başkan adayı Mustafa Avcı görkemli Çatak’ta halk tarafından coşkuyla karşılandı.

Halk buluşmasına Van HDP İl eş başkanı Yadişen Karabulak, Çatak HDP ilçe eş başkanı Tayyip Balka, Van Büyükşehir belediyesi eş başkan adayı Mustafa Avcı ilçe belediye eş başkan adayları Esra Babur ,Murat Bozdemir ve beraberinde ilçe yöneticileri katıldı.

İl eş başkanı Yadişen Karabulak ve Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Mustafa Avcı, İlçe merkezinde seçim bürosunda halk ile bir araya geldi.

Karabulak ve Avcı ardından Alacayır (Berxo) Onağıl (Kutîs) mahallelerinde düzenlenen halk buluşmalarına katıldı.