Viranşehir’de nöbet eylemi

Urfa’nın Viranşehir ilçesinde, açlık grevindeki tutsakların yakınları nöbet eylemi başlattı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle süresiz-dönüşümsüz açlık grevindeki siyasi tutsakların yakınları Urfa’nın Viranşehir ilçesinde nöbet eylemi başlattı.

Nöbet eylemi, HDP ilçe binasında başlatıldı. Eyleme, HDP kent milletvekili Ayşe Sürücü, Barış Anneleri Suruç Meclisi üyeleri, cezaevlerinde açlık grevinde olan tutukluların yakınları ve çok sayıda kişi katıldı. Tutsak yakınları, nöbet eylemine başlamadan önce parti binası önünde açıklama yaptı.

HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Öcalan üzerinde uygulanan tecridin tüm Türkiye halklarına uygulandığını ifade etti.

Tecridin insanlığa karşı suç teşkil ettiğini belirten Sürücü, devletin bu politikaya herkesi ortak etmek istediğine dikkat çekti.

Bu politikalara karşı herkesin, bulunduğu her alanda ses çıkarması gerektiğini kaydeden Sürücü, “Gün seyretme günü değil, harekete geçme günüdür. Biz bekledikçe bu suça ortak olacağız. Bu suça ortak olmamak için herkesin elinden gelen ne varsa yapmalı” dedi.

1 Mart tarihinden bu yana açlık grevinde olan tutsak Mehmet Kanar’ın annesi Necla Kanar, “Bu zulmün durmasını istiyoruz. Çocuklarımızın gözlerimizin önünde erimesini istemiyoruz. Artık yeter!” şeklinde konuştu.

Kanar, “Yıllarca anaların yüreği kanadı, çocuklarımızın ölümünü seyretmek istemiyoruz. Mademki çocuklarımızı öldürmek istiyorlar, o zaman bizi de öldürün” diye ekledi.

Açıklamanın ardından tutsak yakınları, parti binası önünde nöbet eylemine başladı.