Viyan Tekçe, İmamoğlu ile görüştü: Kayyum hepimiz için tehdit

Colemêrg Belediye Eşbaşkanı Viyan Tekçe’yi ağırlayan İBB Başkanı İmamoğlu, “Kayyum meselesi hepimiz için bir tehdit oluşturuyor” dedi.

İstanbul’da temaslarda bulunan Colemêrg Belediyesi Eşbaşkanı Viyan Tekçe ve beraberindeki heyet, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi. Viyan Tekçe’ye Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Esengül Demir, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul İl örgütü yöneticileri eşlik etti. Viyan Tekçe ve beraberindeki heyeti Ekrem İmamoğlu karşıladı. 

Viyan Tekçe, Colemêrg Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış’ın tutuklanmasının tamamen siyasi bir karar olduğunu ifade ederek İstanbul gibi bir kentin desteğinin önemli olduğunu vurguladı. Belediyeye el konularak halkın iradesinin yok sayıldığını ifade eden Viyan Tekçe, İmamoğlu’ndan halkın iradesinin gasp edilmesine karşı yapılan, hukuksuzluğu, adaletsizliği kamuoyunun gündemine taşımasını istedi.

‘KAYYUM ATAYARAK SÜREÇ YÖNETİLMEZ’

İmamoğlu ise Colemêrg Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış’ın yerine kayyum atanmasını talihsizlik olarak nitelendirerek, “Kanuna aykırı bir takım şeyler olabilir ve yapılan bu uygulamalar sonucunda insanlar cezalar alabilir. Bu durumda belediyenin bir meclisi var, meclisi ve oradan biri seçilir başkan olur. Hemen bir kayyum atayarak bu süreç yönetilmez. Elbette bu uygulama doğru değil. Kanunlar ülkenin her yerinde uygulanması herkes için eşittir. Kişilere farklı, partilere göre ya da bir bölgeye göre farklı kanun olmaz” diye konuştu.

Kanun uygulamalarında ilişkin Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olarak bu durumu raporlaştıracağını belirten İmamoğlu, “Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olarak bu durumu raporlaştıracağım ve encümene taşıyacağım. Buna ilişkin yanıt verilmesini isteyeceğim. Belediye meclisinin iradesinin hukukla uygulanmasını için gerekli çabayı göstereceğim. Mahkemenin aldığı tutuklama kararların boyutunu, doğruluğunu bilemeyiz. Ama bu kayyum meselesi hepimiz için bir tehdit oluşturuyor. Bu tarz uygulamalar devam ederse Türkiye'de demokrasi diye bir şey kalmaz” dedi.