GÖRÜNTÜLÜ

Viyana Festival Haftalarının açılışı Rojava ile yapıldı

Avusturya’nın başkenti Viyana’da startı verilen Festival Haftalarının açılışı bu yıl Rojava gündemiyle oldu. Özerk Yönetimin Dış İlişkiler Eş Başkanı İlham Ehmed’in selamlama konuşması uzun süre alkışlandı.

VİYANA FESTİVAL HAFTALARI

17 Mayıs-23 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ve tiyatro, opera, müzik, dans gösterilerinin yapılacağı Viyana Festival Haftalarının bu seneki açılışı Rojava gündemiyle yapıldı. Festivalin açılışında ilk selamlama konuşmasını İlham Ehmed yaparak “Demokratik ve ekolojik kadın devriminin mekanı olan Rojava, Kuzey ve Doğu Suriye’den tüm kalbimizle Viyana Özgür Cumhuriyetini selamlıyoruz. Demokratik bir kültürün ve kadın özgürlüğünün yayılması için nihai itici güç olacağınıza dair umut doluyuz. Jin Jiyan Azadî!” dedi.

İlham Ehmed’in sözleri katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı.

Festival Haftaları süresince topraksızlar hareketi MST'den aktivistler, Zad de Notre-Dame-des-Landes aktivistleri, Rojava demokratik ulus temsilcileri ve Viyana Özgür Cumhuriyeti'nin sayısız diğer ortak kuruluşu ile seminerler, atölye çalışmaları ve tartışma turları yapılacak, kent toplumuyla fikirler değerlendirilecek ve tartışılacak.

Atöyle çalışmaları ve tartışma platformlarında Rojava gündemi öne çıkıyor. 23 Mayıs günü düzenlenecek bir seminerde Kongra Star sözcüsü Remziye Mihemed, Kuzey ve Doğu Suriye’deki özyönetimin toplumsal sözleşmesini anlatacak.

26 Mayıs günü ise Rojava’da Kadın Devrimi, Kuzey ve Doğu Suriye’de Konfederal Kadın Sistemi atölyesinde Kongra Star Demokratik İlişkiler ve İttifaklar Komitesi’nden Rehan Temo katılacak.