Wan’da adalet nöbetinde bulunan annelerden ‘tecrit kalksın’ çağrısı

Wan TUHAY-DER’in başlattığı Adalet Nöbeti 7’nci gününde devam ediyor. Anneler, hükümeti cezaevlerinde tutsakların taleplerini kabul etmeye çağırdı.

Wan’da TUHAY-DER tarafından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için cezaevlerinde başlatılan açlık grevlerine destek vermek amacıyla geçen hafta başlayan Adalet nöbeti sürüyor. Bir haftayı dolduran adalet nöbetini ANF’ye değerlendiren barış anneleri hükümeti tecride son vermeye ve açlık grevine giren tutsakların taleplerini kabul etmeye çağırdı.

‘BÜTÜN ANNELER BİR ARAYA GELELİM, TECRİDİ KALDIRALIM’

Adalet Nöbeti eylemcilerinden barış annesi Eyni Atabay, “Biz burada nöbet tutuyoruz çünkü çocuklarımız açlık grevinde ve Sayın Öcalan üzerinde ağır bir tecrit uygulanıyor, yıllardır ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmüyor. Bu tecrit bütün Ortadoğu’ya uygulanıyor. Bu yüzden tecridin kaldırılması ve çözümün bulunmasını talep ediyoruz. Her açlık grevinde onlarca insanımızı kaybediyoruz, bu olmasın. Bizim çocuklarımız açlık grevinde ve bu yüzden destek olmaya geldik. Çare bulunsun, tecrit kaldırılsın. Ölümler olmasın. Bütün annelere çağrımız; Türk ve Kürt anneleri barış için bir araya gelmelidir. Bu çatışmadan, savaştan herkes zarar gördü. Hiçbir annenin çocuğu ölmesin, anneler ağlamasın. 40 yılda kötü şeyler yaşandı, çocuklar, gençler öldü. Diyoruz ki; Edi bese! Biz barış istiyoruz, adalet istiyoruz. Biz bu topraklarda dünyaya geldik, bu coğrafyada emek verdik. Bizler yabancı değiliz, bu toprakların sahibiyiz" diye konuştu.

“HALKIMIZ CEZAEVLERİNE SAHİP ÇIKMALIDIR”

Adalet Nöbeti tutan barış annesi Yıldız Tuncer ise şunları söyledi: “Zindanlardaki direnişi selamlıyoruz. Bütün anneler olarak diyoruz ki; tecrit kaldırılmalıdır. Bütün Kürt halkı bunu talep ediyor ve biz de burada onların sesi oluyoruz.  Bütün anneler barış için, adalet için buradayız. Kürt halkı sessiz kalmamalıdır ve cezaevlerine sahip çıkmalıdır. Anneler olarak istediğimiz budur.”