Wan halkı kayyumları gönderecek

DEM Parti Wan Milletvekili Gülderen Varlı, kayyumların gaspçı ve hırsız olduğunu belirterek, Wan halkının önümüzdeki seçimlerde kayyumları göndereceğini söyledi.

Önümüzdeki yerel seçimler için Wan ve ilçelerinde büyük bir heyecan yaşandığını söyleyen DEM Parti Wan Milletvekili Gülderen Varlı, “Kayyumların tahribatları nedeniyle kentlerde büyük sorunlar oluştu. Bu sorunların çözümü gerçekten DEM Parti’dir. Bunun için herkes seçimlere hazırdır” dedi.


ANF’ye konuşan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Wan Milletvekili Gülderen Varlı, ‘diyalog süreci’nin bitirilip Kürtlere yeniden savaş ilanıyla birlikte belediyelerin gasp edilerek devlet memurlarının kayyum olarak atandığını hatırlatarak, “Kürt düşmanlığının gereği bir uygulamadır. Halkın iradesini gasp ettiler. Halka ait varlıkları peşkeş çektiler. Hem tekçiliği dayattılar hem de iş birlikçiliği beslediler” dedi. 

Belediyelerin halka kapatıldığını, hizmet önceliğinin de halk olmadığını kaydeden Varlı, ilk icraatlarından birinin de kadın kurumları ve çalışmalarının tasfiyesi olduğunu söyledi. Varlı, şöyle devam etti: “Belediyeler 2014’te eşbaşkanlık sistemi ile kadının kendisini ifade edeceği, söz kuracağı ve karar vereceği yer haline geldi ama kayyum gasplarıyla birlikte kadınların söz hakkı elinden alındı, kadınlara kapılar kapatıldı. 

KÜRT DİLİNİ DE HEDEF ALDILAR

Tabii düşmanlık bununla bitmedi. İkinci talimatlarından biri de Kürt dilini kapatmak oldu. Halkın dilini ortadan kaldırıldığında, kültürünü de ortadan kaldırıyorsun. Dil kurumlarına saldırdılar ve bu kurumları kapatmakla işe başladılar. Kürtçe tabelalar indirmeye başladılar, halkın kendisini ifade ettiği tüm yerler teker teker kapatıldı. Kürt büyüklerinin isimleri olan yerlerin isimleri değiştirildi. Kayyum gaspları Kürt düşmanlığının en açık göstergesidir. Kürt halkı büyük bir irade ortaya koyuyor, kendi belediye eşbaşkanlığını seçiyor ama devlet, Kürt halkına olan düşmanlığını kayyum atamasıyla diri tutuyor.

HALKIN VARLIKLARI SATILDI

Halka ait olan her şet tek tek satıldı veya satılmaya devam ediliyor. Wan merkezden Edremit’e, oradan Muradiye ve Erciş’e kadar her yer satıldı. Tamamı yandaş iş birlikçilere satıldı. Bunların hepsi belgelidir.” 

BÜYÜK HEYECANLA HAZIRLIK YAPILIYOR

Önümüzdeki yerel seçimler için Wan ve ilçelerinde büyük bir heyecan yaşandığını kaydeden Varlı, şöyle konuştu: “Kayyumların tahribatları nedeniyle kentlerde büyük sorunlar oluştu. Bu sorunların çözümü gerçekten DEM Parti’dir. Bunun için herkes seçimlere hazırdır. Biz kayyumları göndereceğiz ve bu defa belediyelerimizi gaspçı kayyumlara vermeyeceğiz. Bizim olanı artık onlara vermeyeceğiz. Bunun için ne gerekirse yapacağız. Kayyumlar bugün AKP il ve ilçe başkanları gibi AKP için çalışıyor. Bu çabaları boşunadır. Ne yaparlarsa yapsınlar geldikleri yere göndereceğiz. DEM Parti olarak hem ilimizi hem de ilçelerimizi yeniden kazanacağız.”