GÖRÜNTÜLÜ

Yaray: Artık çalmalarına izin vermeyeceğiz

Belediyelerin önüne bankamatik elemanlar gönderilip provokasyon yapıldığına işaret eden DBP Amed İl Eşbaşkanı Sultan Yaray, “Bu zihniyet kaybedecektir. Halka ait olanı çalmalarına izin vermeyeceğiz” dedi.

KÜRT DÜŞMANLIĞI

DBP Amed İl Eşbaşkanı Sultan Yaray, AKP-MHP’nin açık bir Kürt düşmanlığı sergilediğini söyledi. 

ANF’ye konuşan Sultan Yaray, 31 Mart seçimlerinin ardından AKP’nin Kurdistan’da tabela partisi olduğunun gösterildiğini belirterek, “DEM Parti’nin kazandığı yerlerde itiraz ettiler, hilelerle belediyeleri gasp etmeye çalıştılar ama Halfeti’de (Curnê Reş) bir kez daha gördük; itirazları ve hilelerine rağmen DEM Parti birinci parti olarak çıktı ve belediyeyi aldı” dedi. 

NEFES ALMAMIZA BİLE TAHAMMÜLLERİ YOK

 AKP-MHP’nin, Kürtlere yönelik düşman hukukunu arşa çıkardığını; Kürt halkının kendi topraklarında nefes almasına bile tahammül edemediğini kaydeden Sultan Yaray, “Kürt halkı nerede bir şey kazansa, nerede bir statü elde etse oraya bir saldırı gerçekleştiriyorlar. Rojava da bunun bir örneği” diye konuştu. 

AKP’DE KALMAYI SÜRDÜREN KÜRTLER

AKP’nin tüm bu Kürt düşmanı politikalarına rağmen hala AKP’de yer alan Kürtlerin varlığına dikkat çeken Sultan Yaray, şöyle devam etti: “AKP’nin Kürt kökenli bir vekili DEM Parti vekiline saldırdı Meclis’te. Her alandan Kürtleri bir çember içine almak ve çemberi daraltmak istiyorlar. İmralı Cezaevi’nde devam eden tecrit koşulları da bu düşmanlığın bir parçasıdır. Kürt halkının da bu düşmanlığı görmesi ve bu politikalara karşı kendini daha çok örgütlemesi, daha fazla mücadele etmesi gerekir.” 

BELEDİYELERİN KAPILARI HALKA AÇIK

Sultan Yaray, belediyelerin gasp edilmesine karşı halkın güçlü bir refleks gösterdiğini belirterek, Wan’da iktidara geri adım attırıldığını hatırlattı. Colemêrg için bir aydır direnişin sürdüğünü kaydeden Sultan Yaray, şunları söyledi: “Bu, Kürt halkına karşı geliştirilmiş bir faşist sistemdir. Belediyeleri neden gasp ediyorlar? Çünkü belediyeler halkın elinde olduğunda, o belediyelerin kapıları sonuna kadar halka açık oluyor. Bunu biliyorlar. Çinar ve Şemrex’deki yangında gördük. Belediyeleri boşalttıkları yetmediği gibi en acil durum araçları olan itfaiye araçlarının bakımlarını dahi yaptırmamışlar.” 

KÜRTLERİN YAŞAMI UCUZ GÖRÜLÜYOR

Yangın bölgesinde kriz komisyonlarının oluşturulduğunu; halkın ihtiyaçlarının giderilmeye çalışıldığını söyleyen Sultan Yaray, şöyle konuştu: “20 yıla yakındır o elektrik telleri bozukmuş ve onlarca dilekçeye rağmen DEDAŞ gelip direkleri tamir etmemiş. Kürtlerin yaşamı bu kadar ucuz görülüyor işte. Devlet, Kürt’ün yaşamını değersiz görüyor. Kürt halkının varlığına, doğasına, kültürüne bu kadar düşmanlık neden? Eğer helikopter zamanında gitseydi bu kadar insan ölmezdi. Yangın, ölüm, sürgün, bunlar Kürt’ün kaderi değildir. Kürt halkı her şeyin farkında. Belediyelerine, doğasına, kültürüne sahip çıkıyor. Sistem saldırılarını arttırdıkça Kürt halkı da direnişini büyütecektir.” 

PROVOKATİF GİRİŞİMLER

Belediyelerin önüne bankamatik elemanları gönderip provokasyon yapıldığına işaret eden Sultan Yaray, şunları ekledi: “Bir gün bile belediyeye uğramamış, evinde oturduğu yerden ay başından ay başına sadece bankamatiğe maaş çekmeye gidenler, belediyeler önünde hak sloganları atıyor. Onların kim olduğunu biliyoruz. Belediyelerimiz bu konuda yapması gerekeni yapmıştır. Onlar istediği kadar hedef göstersin, gerçekler ortadadır. Para akışı kesilince hepsi bir gün bile uğramadıkları belediyelerin önünde çadır kurmaya başladılar. Bu zihniyet kaybedecektir. Halkın olanı çalıp çırpmalarına izin vermeyeceğiz.”