Yaşamından endişe edilen gerilla Babayiğit ile avukat görüşü gerçekleşti

Çatışmada şehit düştüğü iddia edilen ancak hiçbir haber alınamayan HPG gerillası Yunus Babayiğit’in cezaevine konulduğu ortaya çıktı. Ailesinin endişeleri üzerine Erzincan L Tipi Kapalı Cezaevi'ne giden bir avukat, gerilla ile görüştü.

Türk İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 Kasım günü X hesabında Erzîngan’ın (Erzincan) Kemah ilçesi kırsalında yaşanan çatışmada Yunus Babayiğit (Aras Digor) ve H.G isimli iki gerillanın şehit düştüğünü iddia etmişti.

Ancak Yunus Babayiğit’in ailesine herhangi bir haber verilmedi. Erzurum Adli Tıp Kurumu’na giden gerillanın abisi ve amcası, Yunus Babayiğit’in orada olmadığını öğrendi.

Daha sonra Erzincan savcılığına başvuran aile, savcılıktan da net bir bilgi almadı. Savcılığın, aileye Yunus Babayiğit’in cezaevine gönderildiğini söylediği bildirildi.

Aile cezaevine gittiğinde ise Yunus Babayiğit’in orada olmadığı belirtildi.

Gerillanın ailesi ve yakınları, Babayiğit’in yaşamından endişe duyduklarını ifade ettikten sonra aile avukatı, girişimler üzerine Erzincan L Tipi Kapalı Cezaevi’ne giderek Babayiğit ile görüşebildi. Görüşme ardından Babayiğit’in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.