Yeni yıla Adalet Nöbeti ile başladılar: Abdullah Öcalan'a özgürlük!

Amed, Wan, Adana, Mersin ve İstanbul'da tutsak yakınları, yeni yıla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Adalet Nöbeti ile başladı.

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde 34 aydır kendisinden haber alınamayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için Adalet Nöbetleri devam ediyor.

AMED

Amed’de Tutuklu Aileleri ile Dayanışma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan eylem, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Rêzan (Bağlar) ilçesinde devam ediyor. Nöbete, çok sayıda tutsak yakını katıldı.

Tutsak yakınlarından Dilek Baykan, "Bütün tutsaklara özgürlük istiyorum” diyerek, tüm tutsak yakınlarını da Adalet Nöbetine katılmaya çağırdı.

Tutsak yakını Aklime Hanas, "Tüm annelere, Kürt halkına sesleniyorum; gelin, 2024 yılını barışın, özgürlüğün, birliğin yılı yapalım” dedi.

Tutsak yakınlarının eylemi, Kürtçe ezgiler ve “Bijî berxwedana zindanan” sloganıyla devam etti.

ADANA

Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) öncülüğünde başlatılan nöbet, yeni yılın ilk gününde devam etti. 29’uncu gününde devam eyleme çok sayıda kişi katıldı. Eylemciler, Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü istedi.

MERSİN

Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği'nin (Çukurova TUAY-DER) eylemi 29’uncu gününde. Nöbet eyleminde sık sık "Bijî berxwedana zindana", "Bê Serok jiyan nabe" ve “Jin, jiyan, azadî" sloganları atıldı.

İSTANBUL

Marmara Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (MATUHAYDER) öncülüğünde İstanbul Esenler'de bulunan DEM Parti binasında başlatılan eylem 20’nci gününde devam etti. Eyleme katılanlar, üzerinde Kürtçe ve Türkçe “Tecrit insanlık suçudur” yazılı önlükler giydi. DEM Parti Bağcılar İlçe Örgütü yöneticileri ile çok sayıda kişi eylemcileri ziyaret etti.

MATUHAYDER Eşbaşkanı Dilek Demir, talepler kabul edilene kadar eylemlerinin süreceğini vurguladı, "Amacımız, hedefimiz, ideolojimiz ve taleplerimiz bellidir” dedi.

DEM Parti Esenler İlçe Örgütü yöneticilerinden İlhan Demirsapı ise "Uzun yıllardır bir mücadelenin içindeyiz. Kürt anneleri kadar dirençli kimseyi dünyada görmedik. Mücadelemizi başarıya ulaştıracağız" dedi.

WAN

Wan TUHAY-DER öncülüğünde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Örgütü binasındaki eylem 28'inci gününde. DEM Parti’den çok sayıda kişi eylemcileri ziyaret etti. Tutsak yakınlarından Eynê Atabay, "Bütün herkes de biliyor ki barışı getirecek kişi Sayın Abdullah Öcalan'dır. İmralı'dan başlayarak bütün cezaevlerine sirayet eden bu tecrit kalkana kadar burada mücadelemize ve eylemimize devam edeceğiz" dedi.

Eylem “Bijî berxwedana zindanan” ve "Bê Serok jiyan nabe" sloganlarıyla sürdü.