GÖRÜNTÜLÜ

Yılmaz: Baskınlar Türkiye’deki baskıcı politikaların yansımasıdır

Berlin’de Demokratik Toplum Merkezi’ne yönelik düzenlenen baskının ardından gözaltına alınıp serbest bırakılan Nav Berlin eşbaşkanı Hüseyin Yılmaz, baskınların Türkiye’deki baskıcı politikaların yansıması olduğunu söyledi.

HÜSEYİN YILMAZ

Almanya’nın başkenti Berlin’de bulunan Demokratik Toplum Merkezi, dün öğle saatlerinde Alman polisi tarafından basılmış ve NAV Berlin Eş Başkanı Hüseyin Yılmaz ile birlikte bir kişi gözaltına alınmış ve daha sonra serbest bırakılmıştı.  


Hüseyin Yılmaz, Alman polisinin baskınına tepki göstererek Demokratik Toplum merkezine yönelik yapılan saldırıyı Türkiye ve Kürdistan’da yürütülen baskıcı politikaların bir uzantısı olduğunu ifade ederek toplumsal mücadelelerinin devam edeceğini vurguladı.
Alman güvenlik güçlerinin, Türk güvenlik güçlerinin uygulamalarını aratmayan yöntemler kullanıldığını belirten Hüseyin Yılmaz, “Silahlı müdahalenin Demokratik Toplum merkezine yönelik olmasını “kabul edilemez” bir durumdur. Bu tür baskınların topluma korku salma amacı taşıdığını, halkı bu duruma karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi.

“Abdullah Öcalan’ın tutuklanmasının yıl dönümüne yaklaşılırken yapılan bu tür operasyonların, uluslararası bir komplonun parçası olduğunu düşünüyoruz. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 26 yıldır tecrit altında tutulmasının bu politikaların bir sonucudur” diyen Hüseyin Yılmaz tüm devrimci, sosyalist, demokrat ve barış yanlısı güçlere dayanışma çağrısında bulundu.