YJA Star gerillası Şerda Azadi: 2024 zafer yılı olacak

YJA Star Gerillası Şerda Azadi, gerillanın kazandığı tecrübe ve savaş taktikleri ile 2024 yılında zafer elde edeceğini söyledi.

YJA Star Gerillası Şerda Azadi, gerilla alanlarında işgal saldırılarına karşı 2023 yılında yükselen mücadele ve direnişi ANF’ye değerlendirerek, 2024 yılında gerillanın zafer kazanacağının inancıyla şunları söyledi: Biz 2023 yılında çok çetin bir savaş geçirdik. Düşmanın tüm saldırılarına karşı büyük bir fedakârlık ile mücadele edildi. Büyük bir direniş ile düşman saldırıları boşa çıkartıldı. Kimyasal silah kullanımı başta olmak üzere tüm kirli savaş yöntemlerine fedai bir ruh ile karşılık verdik. Zor koşullarda kısıtlı imkanlarla büyük eylemler yapıldı. Arkadaşlar düşmanın cephesine kadar girerek, bunu herkese gösterdi. Bütün bunlar düşmanın karşımızda yaşadığı tıkanmanın işaretleridir. Gerillanın iradesi karşısında hiçbir güç duramaz. Bütün bunlar gösteriyor ki ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar biz kazanacağız.


Halkımız üzerinde her zaman kirli saldırılar yürütüldü. Bütün bunlar bizi daha çok hırslandırıyor ve öfkelendiriyor. Biz bu gücümüzle hem Önderliğimiz üzerinde hem halkımız hem de gerilla üzerindeki kirli saldırıları boşa çıkartacağız.

Şehit komutan Leyla arkadaşın ruhu bize büyük bir güç veriyor. Aynı şekilde bir yıl önce Mersin’de eylem yapan Ruken ve Sara arkadaşların ruhu, bu yıl Ankara’da eylem yapan Erdal ve Rojhat arkadaşların ruhu bize moral ve güç veriyor. Bütün bunlar düşman için güçlü mesajlardır. Bu şu anlama geliyor: Ne yaparsanız yapın bize engel olamazsınız. Bu arkadaşlar bize Apo’cu ruhu gösterdiler. Bizde onların eylemlerinden güç ve moral aldık. Onların yolunun takipçisi olacağız.

Biz amaca kilitlenmiş insanlarız. Düşman bu saldırılardan bir ders çıkarmıyor. Biz her zaman düşmanı boşa çıkaracağız. Biz Apo’cu felsefe ile kesin zafer elde edeceğiz. 2024 yılı gerilla için başarılı bir yıl olacak. Önderlik üzerindeki tecridin kırıldığı yıl olacak. Özgür bir Kurdistan’da yaşayacağımız bir yıl olacak. İddiamızdır: Devrimde daha başarılı olacağız ve yeni başarılar yaşanacak. Biz kadınlar olarak da kararlıyız ne olursa olsun daha güçlü katılım sağlayacağız. Başarı bizim olacak.”