YPG’li Yıldız doğduğu topraklarda sonsuzluğa uğurlandı

YPGli Yıldız, Amed'de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

DAİŞ çetelerine karşı savaşırken 2014 tarihinde Kobanê’de yaşamını yitiren YPG’li Musa Yıldız (Numan Amed) vasiyeti üzerine yıllar sonra doğduğu topraklarda sonsuzluğa uğurlandı.

Eskişehir'de öğrenciyken DAİŞ çetelerinin Kobanê'ye yönelik işgal girişimine karşı 2014’te YPG’ye katılıp, yaşamını yitiren Musa Yıldız (Amed Numan) yıllar sonra vasiyeti üzerine doğduğu topraklarda sonsuzluğa uğurlandı. Vasiyeti üzerine cenazesi Diyarbakır’a getirilen Yıldız, Yeniköy Şehitliği’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Yıldız, 8 Ekim 2014 tarihinde Kobanê savaşının sembol yerlerinden olan Miştenur Tepesi'nde yaşamını yitirdi. Cenazesi Urfa'nın Suruç ilçesine getirilen Yıldız, burada Kobanê Şehitliği'nde toprağa verildi. Ancak aile yıllardır çocuklarının cenazesini alıp Diyarbakır’da toprağa vermek istedi. Hukuki girişimleri ve DNA işlemlerinin soncunda Yıldız ailesi çocuklarının cenazesini alıp Diyarbakır’a getirdi.

Suruç’ta toprağa verilen Yıldız, burada alınarak cenaze aracıyla Diyarbakır’da toprağa verilmek üzere getirildi. Diyarbakır’da ailesi ve yurttaşlar tarafından Yeniköy Şehitliği’nde cenazesi karşılandı. Karşılamaya HDP, DBP, aile yakınları ve çok sayıda yurttaş katıldı. Yeniköy Şehitliği’nde düzenlenen törenin ardından Yıldız, son yolculuğuna uğurlandı.

Yapılan cenaze törenin ardından Yıldız, “Şehit Namirin” sloganlarıyla toprağa verildi.

Ardından konuşan DBP Diyarbakır İl Yöneticisi Rıfat Roni, Yıldız’ın mücadelesine sonuna kadar sahip çıkacaklarını ve mücadelesini sürdürme sözü verdi.

Tören yapılan konuşmanın ardından son buldu.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde doğan Yıldız’ın ailesi Adana’da yaşıyor. Ailesi çocuklarının Kobanê yaşamını yitirmesi sonrasında taziyelerini kursa da hep bir gün çocuklarının vasiyetini yerine getirmek için mücadele etti. Ailenin verdiği mücadele sonucunda çocuklarının cenazesini alıp Diyarbakır’a getirdi.  DAİŞ’in Kobanê’ye dönük saldırıları ağırlaşması sonrasında Eskişehir’de üniversiteyi bırakıp YPG saflarına katılan Yıldız, direnişin en güçlü geçtiği Miştenur Tepesi’nde yaşamını yitirdi.

Yıldız’ın yaşamını yitirmesinin ardından Kobanê direnişine destek vermek için Suruç’a gelen Yıldız'ın abisi Mürsel Yıldız da o günlerde kardeşini şu cümlelerle anlatmış: "Defnettiğim kişiler arasında kardeşim de varmış. Cenazesi geldiğinde Musa olduğunu bilmiyordum. Onu kendi ellerimle defnetmişim."