YPS-YPS JIN, gasba karşı direnişe çağırdı: Gün şerefimize sahip çıkma günüdür

YPS-YPS JIN, Colemêrg'deki gasba karşı direnişe çağırdı, "Ayaklanmalıyız. Belediyemizi geri alana kadar uyumamalıyız. Gün şerefimize sahip çıkma günüdür" dedi.

İRADE GASPINA KARŞI DİRENİŞ

YPS-YPS JIN Colemêrg Gençliği, Colemêrg’de belediyenin gasp edilmesine karşı direnişe çağırdı.

Açıklamada, "Colemêrg'deki seçimlerde halk olarak Erdoğan rejiminin oy kazanıp seçimi kazanmasına izin vermedik. Her daim halkımız kazandı ve halkımız iradesini gösterdi. AKP hükümeti bütün polislerini Colemêrg’e getirdi. Bütün asker ve uzman çavuşlarını seçimlere getirdi. Bütün hilelerini seçimlerde sergiledi. Buna rağmen halkımız büyük bir farkla seçimleri kazandı" denildi.

Açıklamada şu mesajlar da verildi: "Sessizliğin zamanı değildir. Biz gençler ne zaman namusumuza sahip çıkacağız. Belediyelere uzanan eller namusumuza uzanmıştır. İrademize el uzatılmasıdır. Bugün belediyelerimize saldırır, yarın ailemize saldırır. Annelerimize, çocuklarımıza saldırır. 'Siz kölesiniz, benim istediğim gibi yaşayacaksınız' der. Biz halk olarak her daim direniş ruhunu sergiledik. Bundan sonra da yapacağımız direniştir. Eğer özgür Kurdistan’ı istiyorsak Colemêrg gençleri olarak hepimiz ayaklanalım, direnelim, belediyemizi zulümcü, kan emici Erdoğan’dan alana kadar uyumamalıyız. Onun için diyoruz ki gün şeref günü, gün namus günüdür. Colemêrg gençleri olarak belediyemizi düşmanın elinden alalım ve başı dik bir şekilde yaşayalım.

Direnerek Kürt gençleri olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz. Devleti kabul etmediğimizi pratiğimizle sergilemeliyiz. Burası Kurdistan’dır, burası Kürt halkının yeridir.

Erdoğan sen sömürgecisin, sen savaşı isteyensin! Düşmana karşı direnelim ve savunmamızı geliştirelim. Onların askeri tekniği üstündür, demeyelim. Onların topuna tüfeğine karşı bizim de dağlarımız var, taşımız var, savaşacak birçok malzememiz var ve onlarla savaşabiliriz."