YRK: Türk devleti Pêncewîn’de sivil alanları hedef aldı

YRK, Türk ordusunun Pêncewîn’e yönelik saldırılarda güçlerinin herhangi bir kaybının olmadığını ve işgalci Türk devletinin sivil alanları hedef aldığını söyledi.

YRK Basın İrtibat Merkezi, işgalci Türk devletinin Pêncewîn'e yönelik saldırılarında sivil alanların hedef alındığını ifade ederek, Kürt halkı ve dostlarını faşist Türk devletinin işgal saldırılarına karşı tavır almaya çağırdı.

Rojhilatê Kurdistan Savunma Birlikleri (YRK) Basın İrtibat Merkezi, bir açıklama yaparak, Türk devletinin 27 Aralık’ta Pêncewîn’e yönelik saldırılarda sivil alanların hedef alındığını ve saldırılar sonucu bölgede büyük bir maddi hasarın yaşandığını söyledi.

YRK’nin açıklaması şöyle: “Faşist Türk devleti Pêncewîn’de sivil alanları bombaladı. İşgalci Türk devletinin Kürt halkını yok etme amacını taşıyan eylemleri kapsamında Zap, Avaşîn, Metîna ve Xakurkê’de yürüttüğü savaşta hezimet yaşamasının ardından insanlık dışı bir yöntemle Rojava ve Başûrê Kurdistan’daki altyapı hizmetlerine saldırıyor. Ayrıca işgalci Türk devleti, ordusunun özgürlük gerillaları karşısında yaşadığı yenilginin intikamını sivil halkımızdan almak istemektedir.

İşgalci Türk devletinin son günlerde Bakur ve Rojhilatê Kurdistan’da halkımıza yönelik soykırım saldırıları sonucu aralarında Rojava’da yaşanan felaketi belgelemek için Rojhilat'tan gelen Kürt yönetmen Mensûr Kerîmiyan’ın da bulunduğu çok sayıda sivil hedef alındı ​​ve katledildi.

Yani Türk devleti korkakça yurttaşların kültür, eğitim, yerleşim ve hizmet alanlarını yasaklı silahlar ve SİHA’larla hedef alıyor. İnsanlık ve savaş ahlakından uzak bir tutumla saldırıyor. İşgalci Türk devletinin bu soykırım konseptli saldırılarına karşı uluslararası kamuoyu sessizliğini koruyor. Bu saldırıları kınıyor ve halkımızın eşsiz direnişini saygıyla selamlıyoruz.

Saldırılar kapsamında işgalci Türk devletine ait SİHA’lar, 27 Aralık saat 09.00-14.00 saatleri arasında Pêncewîn’e bağlı Kanî Mîranî köyünü 3 defa bombaladı. Aynı gün saat 14.30-15.20 arasında ise Salyawa köyü 2 kez bombalandı. Bombardıman sonucu herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

İşgalci Türk devletinin SİHA’larla vurduğu alanlar sivil yerleşim alanlarıdır ve bizim güçlerimiz orada konumlanmamaktadır. Bu nedenle faşist Türk devletinin halkımıza yönelik gerçekleştirdiği saldırılara karşı başta Rojhilat'ta yaşayanlar olmak üzere dört parça Kurdistan’daki halkımızı tavır almaya çağırıyoruz.”