GÖRÜNTÜLÜ

Yüksel Gökçe cinayeti davasında üçüncü duruşma görüldü

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde yer alan Wesel'e bağlı Hünxe-Drevenack'te 23 Şubat'ta Êzidî Kürt kadını Yüksel Gökçe'yi katleden Nihat Yağan'ın yargılandığı dava devam ediyor.

Duisburg'da görülen davanın üçüncü duruşmasında, Nihat Yağan'ın çocukları ve Yüksel Gökçe'nin kardeşi ifade verdi. Mahkeme, 17 ve 24 Ekim tarihlerinde ve Kasım ayında üç duruşma daha yapacak. Kararın Kasım ayında verilmesi bekleniyor.

Duruşma öncesi, Yüksel Gökçe'nin ailesi, yakınları ve Duisburg Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi, mahkeme önünde toplanarak bir açıklama yaptı. 

Açıklamada, "Kadın cinayetlerine karşı herkesi sesimizi yükseltmeye çağırıyoruz!" denildi. 

Kadın örgütleri, kadın cinayetlerini gündemde tutmak ve "Bir kişi daha eksilmeyeceğiz" sloganıyla seslerini duyurmak için çaba gösterdiklerini vurguladı. 

Her geçen gün yeni bir kadın cinayeti haberi geldiğine dikkat çekilen açıklamada, dünyanın dört bir yanında kadınların bu cinayetlere karşı ayaklandığı ve erkek egemen sistemi yıkmak için mücadele ettiği ifade edildi.

Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi adına yapılan açıklamada ise kadınlara, sorunlarını kadın meclislerine getirmeleri çağrısı yapıldı. 

“Ayıp değildir, kadın kadının derdinden anlar. Bu katliamlara karşı artık isyan edelim” denilen açıklamada, dava sonuçlanana kadar her duruşmada mahkeme önünde bu katliamı kınayacakları belirtildi.

Yüksel Gökçe, ilk evliliğinde şiddet ve işkence gördüğü için boşanmıştı. İkinci evliliğinde ise Nihat Yağan tarafından katledildi. Uzun yıllar önce Kürdistan’ın Wêranşar kentinden Almanya’ya yerleşen Yüksel Gökçe, üç çocuk annesiydi.