Yurtsever Gençlik Dergisi’nin yeni sayısı çıktı

Yurtsever Gençlik Dergisi, "99 Komplosuna Karşı Gençlik Ruhuyla Savaşın" başlığı altında ocak ve şubat özel sayısını okurlarıyla buluşturdu.

Yeni sayı, Kurdistan Yurtsever Gençlik Birliği’nin (YCWK) ilanı ve yeni bir tasarım ile dikkat çekerken, dergi 2024'e özgü kategorilerle gençleri bekliyor. 

Derginin sayfalarında, öncelikli olarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın perspektifleri olmak üzere, kadın ve gençliğe odaklı perspektifler yer alıyor. Bu perspektiflerde örgütlenme ve zaferin nasıl sağlanacağına ışık tutuluyor.  

Portre bölümünde, 9 Ocak 2013’te Paris’in merkezinde katledilen PKK’nin kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ve gençlik hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in yaşamı ve mücadelesi detaylı olarak ele alınıyor.  

Dosya bölümünde yer alan değerlendirmeler ise "Devrimci Halk Savaşında YCWK", "Aile Gerçekliği'', ''Faşizmin Kanlı Tetikçisi Hizbul-Kontra" ve "En Büyük Gücümüz İdeolojimizdir" konularını kapsıyor. 

Dergi, Apocu gençlik ruhuyla 2024'te zaferin kesin olduğuna inanarak gençliği hedeflerine doğru yönlendirme amacını taşıyor.  

"Yurtsever Gençlik" dergisi, devrimci yurtsever gençliğin rehberi olarak okurlarına seslenirken, gençliğin başarıya ulaşacağına olan inancını vurguluyor.