Yurtsever öğrenciler Adalet Nöbeti eylemlerine katıldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa demokratik çözüm talebiyle yürütülen Adalet Nöbeti eylemlerine Yurtsever Öğrenci Gençliği üyeleri de katılarak destek verdi.

Wan, Amed, Mersin, Adana ve İstanbul'da başlatılan "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm" kampanyası kapsamındaki Adalet Nöbeti'ne gençlerden yoğun destek geldi.

AMED

Amed'de DEM Parti Rezan İlçe Örgütü binasında devam eden nöbet eylemi 14. gününe girdi. Eyleme katılanlar, "Adalet için tecridi kıralım, toplumsal barış için zindanlara ses olalım" pankartlarıyla, "Tecrit insanlık suçudur" yazılı önlüklerle destek verdiler. Gün boyunca yapılan ziyaretlere 78’ler Girişim Derneği yöneticileri, Barış Anneleri Elîh Meclisi üyesi Meyaser Akdağ ve 30 yıllık tutsaklık sonrasında tahliye edilen hasta tutsak Abdülselam Güler’in kardeşi İnci Güler de destek verdi.

WAN

Wan'da Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER) tarafından öncülük edilen nöbet eylemi 13. gününde devam ederken, STAR Kadın Derneği, Halkların Eşitlik ve Demokratik Partisi (DEM Parti) Rêya Armûşê ilçe yöneticileri, Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) aktivistleri ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Wan Şubesi üyeleri dayanışma ziyaretinde bulundu. DEM Parti Wan İl Eşbaşkanı Gönül Uzunay, nöbetin Kürt sorunun demokratik çözümü ve Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için başlatıldığını vurgulayarak, mücadelede yer alan anneleri selamladı.

ADANA

Adana'da AATUHAY-DER binasında devam eden Adalet Nöbeti eylemi de 14. gününde sürüyor. Barış Anneleri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra birçok yurttaşın destek verdiği eylem ziyaretlerle devam ediyor.

MERSİN

Mersin'de Çukurova TUAY-DER binasında başlatılan nöbet eylemi 14. gününde devam ediyor. Barış Anneleri ve halkın destek verdiği eylemde, cezaevlerindeki baskı ve hak ihlallerine dikkat çekildi. Eylem, annelerin ve dengbejlerin klamlarıyla gün boyu sürdü.

İSTANBUL

İstanbul'da tutsak yakınlarının DEM Parti Bağcılar İlçe Örgütü binasında başlattığı Adalet Nöbeti 5. gününe girdi. Pankartlarda "Özgür yaşamın inşası için tecridi kıralım zindanlara ses olalım" ve "Adalet için tecridi kıralım toplumsal barış için zindanlara ses olalım" yazıları dikkat çekiyor. Eylemi, Yurtsever Öğrenci Gençliği, Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), DEM Parti Esenyurt ve Maltepe ilçe eşbaşkanları ile DEM Parti Gençlik Meclisi üyeleri ziyaret etti. Yurtsever Öğrenci Gençliği üyeleri, eyleme bir günlük nöbet tutarak destek verdiler.