Apê Vahap son yolculuğuna uğurlandı: Mücadeleni sürdüreceğiz

Berlin'de çalışmalar yürüten ve yaşamını yitiren yurtsever Vahap Göğebakan, son yolculuğuna uğurlandı.

Almanya’nın başkenti Berlin’de uzun yıllar dernek çalışmalarında yer alan 76 yaşındaki Vahap Göğebakan (Apê Vahap), Pazar günü yaşamını yitirdi. Memleketi Malatya’nın Kuluncak ilçesine bağlı Göğebakan Mahallesi'nde defnedilmek üzere son yolculuğuna uğurlandı.

Demokratik Kürt Kültür Merkezinde bir araya gelen yüzlerce Kurdistanlının katılımı ile kılınan cenaze namazının ardından uğurlama töreni yapıldı ve memleketi Malatya’ya gönderilerek defnedildi.

'SON ANINA KADAR MÜCADELE ETTİ'

Cenaze namazının kılınmasının ardından Şehit Aileleri Komisyonu adına konuşma yapan Şemse Daye, "1993 yılında 'PKK yasaklarının’ gelmesiyle bedenini ateşe verdiği günden beri ne yorulduğunu, ne incindiğini, ne yaşlı olduğunu söyledi. Son anına kadar mücadelesinden vazgeçmedi. Her zaman bizimle birlikteydi" dedi.

Uğurlama töreninde konuşan Zeki Pîrsus, "Vahap yoldaşın çalışmalarını, pratiklerini anlatmak güç bir durumdur. Birlikte uzun yıllar çalışma yürüttük. Eylemlerde, yürüyüşlerde, her alanda birlikte soluksuz bir yol aldık. Her alanda olduğu gibi büyük emektar bir arkadaşımızdı. Önderliğe bağlılığını, inancını ve mücadelesini hiçbir zaman bırakmadı" diye belirtti.

'KURDISTAN'A VE ÖNDER APO'YA SADIKTI'

Siyasetçi Selahattin Mete de şöyle dedi:

"Vahap Amca yurtseverlik boyutu ile bizim için bir örnekti. 34 yıllık mücadele süresince Avrupa’nın bütün alanlarını gezmiş, çalışma yürütmüş. Gittiği her alanda, bulunduğu her yürüyüşte, mitingde ve etkinlikte işgalci güçlere karşı Kürt olduğunu, Kurdistani olduğunu göstermiştir. Vahap Amca, uzun soluklu mücadelesi boyunca her zaman sadık bir yurtseverdi. 34 yıllık mücadelesi boyunca özgürlüğüne sadık olduğunu da ispatladı. Şehitlere, Kurdistan'a ve Önder Apo’ya sadıktı.

Nav Berlin Eşbaşkanı Hüseyin Yılmaz da, "Son sözleri 'Bijî Serok Apo’ oldu. Son sloganını söylemeden gözlerini yummadı. Bu nedenle bizler de Vahap Amca’ya layık olmalıyız, şehitlerimize ve Önderliğimize layık olmalıyız. Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan sadece Kürtlerin değil, Ortadoğu ve dünyada sömürge altında olan tüm halkların Önderidir. Vahap Amca, her zaman şehitler yolunda yürüdü, her zaman yurtseverlik çizgisindeydi. Bu nedenle bizler emekleri karşısında saygı ile eğilirken, mücadelesini sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz" dedi.