2. Uluslararası Kadın Konferansı Berlin'de başladı

Dünyanın dört bir yanından kadınların bir araya geldiği 2. Uluslararası Kadın Konferansı, “Bizim Devrimimiz: Yaşamı Özgürleştirmek” şiarıyla Berlin'de başladı.

Kürt Kadın Hareketi başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından kadın örgütlerini bir araya getiren, Kadınlar Geleceğini Örüyor Ağı tarafından düzenlenen 2’nci Uluslararası Kadın Konferansı, her kıtadan yüzlerce delegenin katılımıyla başladı.

“Bizim Devrimimiz: Yaşamı Özgürleştirmek” şiarıyla Almanya'nın başkenti Berlin’de bulunan Berlin Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilen konferans, açılış seremonisi ile başladı. Her toplumdan çok sayıda kadının ulusal kıyafetleri ile katıldığı konferans coşkulu bir açılış ile start aldı.

Sık sık 'Jin Jiyan Azadî' sloganının atıldığı konferansta açılış konuşmasını Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) Dış İlişkiler Sözcüsü Melike Yaşar yaptı. İran devleti tarafından katledilen Jîna Emînî ve Güney Kürdistan'ın Süleymaniye kentinde Türk devleti tarafından katledilen Nagihan Akarsel'i anarak konuşmasına başlayan Yaşar, erkek egemen sisteme karşı İran'dan, Arjantin'e kadar kadınlar öncülüğünde büyük bir direnişin sürdüğünü belirterek, "Geleceğimizi nasıl inşa edeceğimize biz karar veriyoruz. Sistemi kökten yenilgiye uğratacak bir rotaya ihtiyacımız var. Bunun için gücümüzü ve enerjimizi bir yerde biriktirmenin, bu adımı atmanın zamanı geldi" dedi.

Melike Yaşar, konuşmasını Kürdistanlı kadınların faşizme karşı tüm dünyaya armağan ettiği 'Jin Jiyan Azadî' sloganı ile sonlandırdı.

Daha sonra 2018 yılında Frankfurt’ta gerçekleştirilen 1. Konferansın videosu yayınlandı.

İlk gün 3 alt başlık altında ele alınacak konferans, akşam da müzik dinletisi ile devam edecek.