3 kentte Türk devleti protestosu

Almanya’nın Osnabrück, Giessen ve Fransa’nın Rennes kentlerinde düzenlenen eylemlerle işgalci Türk devletinin soykırım ve işgal saldırıları protesto edildi.

OSNABRÜCK

Almanya’nın Osnabrück kentinde düzenlenen bir eylem ile işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları başta olmak üzere Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği saldırılar protesto edildi.

Almanların da katıldığı eylem bildirilerin okunması ardından sona erdi.

GİESSEN


Almanya’nın Giessen kentinde de düzenlenen bir eylemle Türk devletinin saldırıları yürüyüş ve mitingle protesto edildi.

Berçem Kadın Meclisi tarafından organize edilen protesto eylemi Berliner Platz’da başladı. Berliner Platz’dan başlayan yürüyüş boyunca KON-MED’in bildirisi okunurken, sık sık, “Terörist Erdoğan”, “Terörist Türkiye”, “Avrupa finanse ediyor, Erdoğan bombalıyor”, “Erdoğan finanse ediyor, DAİŞ saldırıyor”, “Dün Vietnam, bugün Kürdistan”, “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana Kurdistan” sloganları atıldı.

Berliner Platz’da son bulan yürüyüş mitingle devam etti. Mitingde yapılan işgalci Türk ordusunun saldırıları ve sivil katliamları kınanarak, ulusal birlik çağrısı yapıldı. Dünya devletlerinin de bu saldırılar ve katliama sessiz kalmaması vurgusu da yapıldı. Eyleme Kürdistan Öğrenciler Birliği (YXK) ve Kürdistan Kadın Öğrenciler (JXK) de destek verdi.

RENNES

İşgalci Türk ordusunun Güney Kürdistan'a yönelik saldırılarına karşı Fransa'nın Rennes şehrinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları alanlara çıktı.

Demokratik Kürt Toplum Derneği ve Zin Kadın Derneği’nin çağrısı Place de Colombier meydanında bir araya gelen Kürdistanlılar sloganlar ile Republique Meydanı'na doğru yürüyüş gerçekleştirdi. "Kürdistan’da savaşa hayır", "Kürdistan faşizme mezar olacak" pankartı taşıyan kitle sık sık "Katil, faşist, diktatör Erdoğan", "Öcalan' a özgürlük, Kürdistan'a statü", "Biji Serok Apo" sloganları attı. Yürüyüş esnasında Fransız vatandaşları alkışlar ile yürüyüşçülere destek verdi. Republique Meydanı'nda açıklama yapan kitle sloganlar eşliğinde eylemi sonlandırdı.