'İktidar gerçeği saklamak için gazeteci tutukluyor'

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, iktidarın gerçekleri saklamak istediğine, ülkede 100'ü aşkın gazetecinin tutsak olduğuna dikkat çekti.

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü vesilesiyle bugün yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Bugün 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü ve basında kadınların sesinin bir dayanışmaya dönüşmesi amacıyla kurulan Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu'muzun yıl dönümü" denilerek, şunlar kaydedildi:

'HER BASIN MENSUBU SAVAŞÇIYA DÖNÜŞÜYOR'

"Baskıların, gözaltıların, hukuksuz tutuklamaların olduğu bir coğrafyada elbette böyle günler bir yanıyla ironik kalsa da bir yanıyla asıl amaçları 'hakikat' olan biz gazetecilerin sorumluluklarını yeniden yeniden hatırlatma günü de oluyor.
Halihazırda bugün bütün aygıtları ile bir çürümüşlük yaşayan sistemden basının azade olması beklenemez elbet. George Orwell'in 1984 kitabında toplumun algılarını yönetmek için 'Gerçek Bakanlığı' kuruluyordu ama bugün yaşadıklarımız bir kitap kurgusundan çok daha öte bir gerçeklik. Sistem, iktidarlar, erkler tüm güçleri ile gerçeklerin saklanması için uğraşıyor. İşte böylesi koşullarda her bir basın mensubu bir savaşçıya dönüşüyor. Kimi kalemini iktidar hizmetine sunup her gün toplumun ölmesine hizmet ediyor, kimi bir kişi dahi ölmesin diye kendi özgürlüğünden vazgeçiyor."

'100'DEN FAZLA MESLEKTAŞIMIZ TUTSAK'

Açıklamada, ülkede 100'ü aşkın gazetecinin tutsak olduğuna dikkat çekilerek, bu ortamda en fazla olumsuz etkilenenin de kadınlar olduğu ifade edildi.
Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, "Bugün dolayısıyla özgürlüğün yok edilmeye çalışıldığı dünyanın her yerinde buna karşı duran tüm gazetecileri selamlarken, bilinsin isteriz ki özellikle kadınlar olarak, platform olarak biz buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz" mesajını da verdi.