İskandinavya'da kadınlar 4 Nisan'ı kutladı

İskandinavya ülkelerinde Kürt kadınları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum gününü düzenledikleri değişik etkinliklerle kutladı.

İskandinavya ülkeleri; İsveç, Norveç, Danimarka ve Finlandiya'da Kürt kadınları, 21 yıldan beri ağır tecrit koşullarında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yaş gününü dernek lokalleri, evler, evleri bahçe ve balkonlarında düzenledikleri etkinliklerle kutladı.

Koronavirüsün yayılmasın engellenmesi için İskandinavya ülkelerinde uygulanan kısıtlamalar nedeniyle Öcalan'ın doğum gününü kitlesel olarak kutlamayan Kürdistanlılar, yaratıcı yöntemlere başvurarak Önderlerinin doğum gününü kutladı ve serbest bırakılmasını talep etti.

Dernek ve evlerde küçük gruplar halinde bir araya gelen Kürdistanlı kadın ve çocuklar, duvarlara Kürt Halk Önderi Öcalan'ın resmi ve Kürt Özgürlük Hareketinin bayrak ve amblemlerini astı. Doğum günü pastasını kesen ve dağıtan Kürdistanlılar, daha sonra da Öcalan'a bağlılık ve destek mesajları verdi. Serbest bırakılmasını talep etti.

Bazı yerleşim birimlerinde ise kadınlar, bahçe ve balkonlarda düzenledikleri kutlamalarda dayanışma mesajları gönderdi.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da bir evde yapılan kutlamada Hozan Figen, Öcalan için stran ve marşlar söyledi.

Kutlamalar sırasında “Biji Serok Apo” “Be Serok jiyan nabê”, “Öcalan'a özgürlük” sloganları atıldı.

Kürdistanlı kadınlar, sosyal medyadan Öcalan ve tüm siyasi tutsakların serbest bırakılması için bir kampanya başlattı. Yargı paketinde siyasi tutsakların af kapsamı dışında tutulmasını kınayan kadınlar, “Nerede olursak olalım Önderliğimizin üzerindeki tecride asla sessiz kalmayacağız ve özgürlüğü için sonuna kadar mücadele edeceğiz” diyerek kararlılık mesajları verdi.