İstanbul'da 'Kendimizi savunuyoruz' kampanyasına start verildi

Özgür Kadın Hareketi (TJA), “Em xwe diparêzin” (Kendimizi savunuyoruz) sloganı ile başlattığı dört aylık kampanyanın İstanbul ayağına da start verdi.

TJA kampanya için Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bağcılar İlçe binasında açılamada bulundu.

Açıklamaya, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, HDP İstanbul İl Eş Başkanı Elif Bulut, HDP Kadın Meclisi, TJA aktivistleri ve Barış Anneleri katıldı.

Açıklamanın Kürtçesi TJA aktivisti Aysun Çeper, Türkçesi ise Zeki İlbasan tarafından okundu.

"Kadınları ret ve inkar eden, ırkçı, cinsiyetçi erkek hükümet aklının, birçok saldırıda" bulunduğuna dikkat çekilen açıklamada, şu vurgular yapıldı:

“Artık yeter, militarizmi, ırkçılığı, cinsiyetçiliği dini istismar ederek biz kadınlara karşı örgütlenen AKP-MHP rejiminin işbirlikçileri de yanına alarak oluşturduğu erkek egemen zihniyete karşı, kendimizi kadın özgürlük ideolojisi ile savunuyoruz diyerek yola çıkıyoruz. Zulme dayanmayacağız, özgür ve eşit bir yaşam için direneceğiz.”

Açıklamada kadınlara dönük saldırılara karşı ortak mücadele çağrısı yapılırken, “Kimliğimize, varlığımıza, bedenimize, emeğimize sahip çıkmayı kurumlaşarak savunacağız. Saldırılara karşı savunmamızı üç kat arttırıyoruz. Kampanyamıza sahip çıkmaya çağırıyoruz” denildi.

Açıklama ardından kadın direnişini konu alan bir sinevizyon gösterimi yapıldı.