İsveç'te Türk devletinin kadın katliamı protesto edildi

Türk devletinin dün akşam saatlerinde Kobanê'nin Helîncê Köyü'nde gerçekleştirdiği ve 3 kadının yaşamını yitirdiği saldırı İsveç'in başkenti Stockholm ve Göteborg illerinde düzenlenen bir eylemlerle protesto edildi.

Amara Kadın Meclisi, Türk devletinin Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) Kobanê'nin Helincê Köyü'nde gerçekleştirdiği ve 3 kadının yaşamını yitirdiği katliamı protesto etmek için saat 18.00'de Sergelstorg Meydanı'nda bir protesto eylemi düzenlendi.

Eylemde Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin katlettiği kadınların resimlerini ve Kürt Kadın Hareketinin bayraklarını taşıdı.

GÖTEBORG

Brunn Parkı'nda bir araya gelen Kürdistanlılar saat 18.00'de Türk devletinin Kobanê'nin Helincê Köyü'nde gerçekleştirdiği katliamı protesto etti.

Şehit Sema Kadın Komünü adına yapılan konuşmada Türk devşletinin gerçekleştirdiği saldırının 3 kadının şahsında Kobanê'de yaşayan tüm halklara yapılmış bir saldırı olduğu belirtildi. Ezilen halklar ve kadın örgütlerine Türk devletinin kadın katliamlarına karşı tutum almaları çağrısı yapıldı.

Eylemciler, Göteborg'de yaşayan tüm Kürdistanlılar ve dostlarına Cumartesi günü saat 14.00’te Brunn Parkı'nda düzenlenecek protesto eylemine katılmaları çağrısı yaptı.