İtalyan örgütler Kürt Halk Önderi için harekete geçti

İtalya’nın Bologna şehrinde Rete Kurdistan (Kurdistan Dayanışma Ağı) tarafından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük konulu bir konferans düzenlendi.

Bologna'da yapılan konferansa İtalya Yeniden Yapılanma Komünist Partisi, Petere Il Popolo Partisi, Fiom İşçi Sendikası, Cabas Halk İşçi Sendikası, CUB Halk İşçi Sendikası ve Un Peto Per Sivil Toplum Örgütü temsilcileri başta olmak üzere değişik bölgelerinden çok sayıda temsilci katıldı.

Konferansta Kürt Halk Önderi Öcalan’ın özgürlüğünün İtalya kamuoyu ve siyasetinin gündemine girmesi ve eylemlerin geliştirilmesi için tartışmalar yürütülerek bazı karar alındı.

1 KASIM VE 15 ŞUBAT'TA BÜYÜK YÜRÜYÜŞLER

Buna göre 1 Kasım günü İtalya’nın bir çok şehrinde “Abdullah Öcalan’a Özgürlük” yürüyüşler yapılacak.

Kararlar arasında, farklı şehirlerde fotoğraf sergilerinin açılması da ver.

Konferans bileşenleri 15 Şubat 2021’de ise Roma merkezli büyük bir yürüyüş organize edilmesini de kararlaştırdı.

Kürt Halk Önderi Öcalan'ın özgürlüğünün talep edileceği eylem ve etkinliklerde, ayrıca Abdullah Öcalan'ın İtalyancaya çevrilen savunmalarının tanıtımı da yapılacak.

Katılımcılar konferansın sonunda Öcalan'ın fotoğraflarını kaldırdı ve Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğünü talep eden sloganlar attı.

"Abdullah Öcalan’a özgürlük" talebi ile geçtiğimiz yıllarda Kürt Halk Önderine onursal vatandaşlık veren Castel Bottaccio, Castel del Giudice, Tufara ve Fossalto belediye başkanları bir araya gelerek, bazı planlamalar geliştirmişlerdi.