İzmir'de gözaltılar protesto edildi: Susmayacağız

HDP İzmir Kadın Meclisi, ESP ve SKM’li kadınların gözaltına alınmasını protesto etti.

İzmir'de, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) Sözcüsü Hatice Deniz Aktaş ile Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin Balıkesir’de yapılan baskınla gözaltına alınması protesto edildi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Kadın Meclisi, gözaltılara karşı parti binası önünde açıklama yaptı. HDP’li kadın milletvekillerinin de katıldığı eylemde, “Baskılar kadın mücadelemizi engelleyemez” yazılı pankart açıldı.

‘BİZİ SUSTURAMAZSINIZ'

Kadın Meclisi Sözcüsü Didar Gül, kadınlara yönelik saldırıların hız kesmeden devam ettiğini işaret ederek, kadınların gözaltına alınmasında “sahte deliller” yaratıldığını kaydetti. Gül, “Her gün kadınlara gözaltı operasyonları yaparak susturacağını sanan iktidar şunu bilsin ki; bu baskı politikalarınız biz kadınları yıldırmıyor, aksine mücadele kararlılığımızı perçinliyor. İktidarın korktuğu da sokakta sesini yükselten kadınlardır. Kadın düşmanı politikalarına geçit vermeyeceğimizi her yerde, her platformda söylemeye devam edeceğiz. Meydanlarda omuz omuza mücadele ettik, mücadele etmekten bir an olsun geri durmayacağız” diye konuştu.

'KADINLARI DEĞİL, TECAVÜZCÜLERİ ALIN'

HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ise, Rosa Kadın Derneği ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistlerine dönük geçmişte gerçekleşen gözaltı operasyonlarını anımsatarak, operasyonlarının kadın düşmanlığı olduğunu belirtti. Koçyiğit, “Bu erkek akıla ve AKP faşizmine karşı mücadele ettik. Bundan sonra da mücadele etmeye devam edeceğiz. Baskılar, tutuklamalar ve gözaltılar asla bizi geri adım attıramaz. Ne kadar baskı uygularsanız uygulayın ne İstanbul Sözleşmesi’nden ne de 6284 sayılı yasadan geri adım atmayacağız. Biran önce kadın arkadaşlarınızı serbest bırakın. Birilerini gözaltına almak istiyorsanız kadınları katledeni ve onları taciz edenleri gözaltına alıp yargılayın” dedi.