'Şaha yoldaş dürüstlüğün ve fedakarlığın sembolüdür'

PKK Şehit Aileleriyle Dayanışma Komitesi, PKK kadrosu Şaha Hisên'in, kanser hastalığından dolayı yaşamını yitirdiğini duyurdu. Şaha Hisên'in ailesine başsağlığı dileyen Komite, 'Şaha yoldaş dürüstlüğün ve fedakarlığın sembolüdür' açıklamasında bulundu.

PKK Şehit Aileleriyle Dayanışma Komitesi, Şaha Hisên'in (Şaha Dêrik) 1 Ekim günü Rojava'da kanser hastalığından dolayı şehit düştüğünü açıkladı. Hisên'in ailesine, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a, yoldaşlarına, Kürt halkına ve tüm şehit ailelerine başlığı dileyen komite, şehitlerin hayallerini gerçekleştirme sözünü yineledi.

PKK Şehit Aileleriyle Dayanışma Komitesi'nin Şaha Hisên'e ilişkin açıklaması şu şekilde:

"Şaha yoldaş, 1968'de Rojava'nın Derik kentine bağlı Gira Sor Feqe köyünde doğdu. Yurtsever bir ailede büyüyen Şaha yoldaş, devrim şehitlerinden çok etkilenir. Yoldaşı Berivan'ın şehit düşmesinden sonra 1989 yılında PKK'ye katıldı. Partiye katıldıktan sonra 2 yıl boyunca halk çalışmalarında yer aldı. Üstlendiği her görevi başarıyla yerine getiren heval Şaha, mütevazi kişiliği ile kısa bir sürede halk üzerinde büyük bir etki yarattı.

Partiyi daha fazla tanımak ve devrimci bir kişiliğe ulaşmak için 1991 yılında Mahsum Korkmaz akademisine geçti. Devrimci kişiliğe erişmek için büyük emekler veren Şaha heval, bu şekilde kısa sürede etrafındakilerin sevgisini kazandı. Eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra bir grup akranıyla önderlik sahasına gider. Mütevazi bir kişiliğe sahip olan Şaha heval, Kürdistan doğasına ve dağlarına aşıktı. 2000 yılında Kürtçe eğitim öğretmeni olarak Kürt çocuklarına anadillerini öğretti.

Rojava devriminin ardından fedai bir ruhla devrime katıldı. Halkı eğitmek ve örgütlemek için büyük emek veren Şaha yoldaş, özellikle fedailiğin ve mütevaziliğin sembolü olduğu Efrin'de çalışmalar yürüttü. Bir süredir kanser hastalığı ile mücadele eden Şaha yoldaş, 1 Ekim günü Rojava'da şehitler kervanına katıldı. Heval Şaha, ailenin ilk şehidi değildi. Heval Şaha'nın kardeşi Suzan da 1997 yılının Temmuz ayında Güney Kürdistan'ın Hacî Umran şehrinde şehit düştü. Yoldaşları olarak, sonuna kadar şehitlerimin yolunda ilerleyeceğimizin sözünü tekrarlıyoruz. Başta Şaha hevalın ailesi olmak üzere, Rêber Apo'ya, şehit ailelerine ve Kürt halkına başsağlığı diliyoruz. Şehitlerimizin hayallerini gerçekleştirme sözünü yineliyoruz."

Şehit düşen Şaha Hisên'in kimlik bilgileri şöyle:

Adı-soyadı: Şaha Hisên

Kod Adı: Şaha Dêrik

Anne-Baba adı: Fatma- Reşîd

Doğum yeri: Girê Sor Feqe-Dêrik

Doğum tarihi: 10.02.1968

Katılım tarihi: 1989

Şehadet yeri ve tarihi: Rojava, 01.10.2020