Şengalli kadınlardan 7 günlük eylem çadırı

Êzidî Özgür Kadın Hareketi ve Êzidî Genç Kadınlar Birliği, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması talebiyle 7 günlük çadır eylemi başlattı.

Êzidî Özgür Kadın Hareketi (TAJÊ) ve Êzidî Genç Kadınlar Birliği, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması ve PKK’nin terör listesinden çıkarılması amacıyla, Geliyê Kersê’de bulunan Serokatî Bahçesi’nde 7 günlük çadır eylemi başlattı.

Zorava ve Guhbel Halk Meclisleri üyeleri ve onlarca Êzidî kadın da katıldığı eylemde çadır, Abdullah Öcalan’ın posterleri ve üzerinde “Tecridi Sonlandıracağız, Faşizmi Yeneceğiz, Önder Apo’yla Özgür Yaşayacağız” sloganlarının yazıldığı pankartlarla süslendi.

Çadırda aynı zamanda Öcalan’ın Arapça ve Kürtçe kitapları da dağıtıldı.

Çadır kurma eylemi bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

TAJÊ Sözcüsü Sebîha Sebrî, eylemlerinin amacına değinerek, “Êzidî toplumu ve Şengalli kadınlar olarak bu eylemle sesimizi her yere ulaştırmak istiyoruz. Bizi bir soykırım fermanından kurtaran, Önder Abdullah Öcalan’ın fikirlerini benimseyen PKK hareketidir” dedi.

Sebri, PKK’nin terör listesinden çıkarılması taleplerine ilişkin de “Önder Apo’nun öğrencileri direnişleriyle DAİŞ çetesini yendi. PKK, soykırım tehlikesiyle karşı karşıya kalan tüm toplumların imdadına yetişiyor. Bunun en büyük örneği de Şengal’dir. Biz Önder Apo ve PKK’ye borçluyuz. Böyle bir örgüt için nasıl terör kavramı kullanılır?” diye sordu.

Konuşmanın ardından Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü konu alan bir sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi.