Şırnak’ta YPS JIN eylemi: 9 polis yaralandı

YPS-JIN Şehit Rızgar Gever İntikâm Birimi, Şırnak'ta polisleri vurdu. 9 polisin yaralandığı öğrenildi. Birim, Heftanîn'deki direnişi selamladı.

YPS-JIN Şehit Rızgar Gever İntikâm Birimi, "Sömürgeciliğe ve ajan-işbirlikçiliğe karşı intikâm hamlesi" kapsamında Şırnak‘ta işgalci özel harekât polisine ait zırhlı araca yönelik sabotaj eylemi düzenledi.
İntikâm birimi, eyleme ilişkin yazılı açıklamasında şu bilgileri verdi:
"Birim üyelerimiz, 13 Temmuz günü 22.30'da Şırnak’ın  Bahçelievler Mahallesi Sanayi Sitesi aşağısı araç muayene istasyonu yanında işgalci özel harekât polisine ait zırhlı aracın geçisi esnasında önceden yola döşenmiş mayını patlatarak sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Askeri araç içerisinde bulunan ve netleşen 9 işgalci özel harekât polis yaralandı. Ölü sayısı ise netleştirilemedi. Yaralanan işgalci Türk devleti polisi ambulanslarla Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Birim üyelerimiz sağlam bir şekilde alandan uzaklaştı."

HEFTANÎN DİRENİŞİ SELAMLANDI

YPS-JIN Şehit Rızgar Gever İntikâm Birimi, "Bu eylemimiz Cenga Haftanin hamlesinde Şeşdare alanında son mermisine kadar savaşıp düşmana darbe vuran komutan Şehit Esmer Devrim Zerdeşt ve Şehit Nucan Şerdoz yoldaşların anısına düzenlenmiştir" diyerek, şunları da kaydetti:
"Heftanîn'de TC devletine göz açtırmayan, fedaice göğsünü siper ederek Kürdistan topraklarını işgale karşı savunan kadınların direnişine Kürdistan ve Türkiye’de yapacağımız eylemler ile cevap olacağız. 'Her der Heftanin ê’’ sloganını sokaklarda, mahallelerde, meydanlarda pratiğimiz ile haykıracağız."