Adana’da kadınlar engellemeye rağmen 25 Kasım startı verdi

Adana’da kadınlar, polis ablukası altında 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinliklerinin startını verdi.

Adana’da kadınlar, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana il binası önünde polis ablukası altında 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinliklerinin startını verdi. Merkez Park’ta açıklama yapmak isteyen kadınlara, polis valiliğin yasak kararını gerekçe göstererek izin vermedi. Aralarında HDP Adana Milletvekilli Tülay Hatimoğulları’nın da bulunduğu grubun çıkışına izin vermeyen polis, HDP Adana İl Örgütü binasını ablukaya aldı. Bunun üzerine binanın giriş koridorunda oturma eylemi gerçekleştiren kadınlar, eylemlerini dakikalarca sürdürdü. "Jin jiyan azadi" sloganı ve zılgıtlarla açıklama yapan kadınlar, baskı ve engellemelere tepki gösterdi.

25 Kasım’ın startını vermek için bir araya geldiklerini belirten HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, buluşmalarının engellendiğini ve faşizmin gölgesinde açıklama yapmak zorunda kaldıklarını söyledi. 25 Kasım’ın tarihi ve önemine değinen Tülay Hatimoğulları, siyasi iktidarın zor aygıtlarını ve özel savaş uygulamalarını kadınlara, emekçilere ve hak arayan herkese uyguladığını dile getirdi. DAİŞ tarafından katledilen kadınları anan Tülay Hatimoğulları, erkek şiddetinin her yerde olduğunu vurguladı.

Baskıcı rejimlerde kadına yönelik baskı ve şiddetin arttığına değinen Tülay Hatimoğulları, kadının örgütlü gücünden korkulduğu için HDP, TJA ve kadın örgütlerine yoğun bir baskı uygulandığını belirtti. Eşbaşkanlık sisteminin mor çizgileri olduğunu ve geri adım atmayacaklarını söyleyen Hatimoğulları, kadınlara yönelik sadece bedenleri değil tüm hakları üzerinden bir saldırı olduğunu belirtti.

Eşitliği esas alan bir bütçe istediklerini dile getiren Tülay Hatimoğulları, İstanbul Sözleşmesi’ne yönelik saldırılara da dikkat çekti. Kadınların sözleşmesine sahip çıkacağını vurguladı.

Barış Anneleri’ne yapılan baskı ve saldırılara tepki gösteren Tülay Hatimoğulları, sokakta mücadeleyi yükselteceklerini söyledi.

Açıklama alkış ve "Jin, jiyan, azadi" sloganıyla sona erdi.