Akarsel’in katledilmesi Hamburg’da protesto edildi

Rojbin Kadın Meclisi, katledilen Jineoloji Araştırma Merkezi üyesi Nagihan Akarsel için Türk Konsolosluğu önünde protesto eylemi gerçekleştirdi.

Almanya’nın Hamburg kentinde faaliyet yürüten Rojbin Kadın Meclisi, Federe Kürdistan Bölgesi kenti Süleymaniye’de Gazeteci ve Jineoloji Editörü Nagihan Akarsel’in katledilmesini, Tesdorpfstrasse’de bulunan Türk Konsolosluğu önünde basın açıklaması ile protesto etti.

Rojbin Kadın Meclisi üyelerinin yanı sıra Hamburg Halk Meclisi ve Alman enternasyonalist güçlerin katıldığı eylemde, “Jin Jiyan Azadî” pankartı ve üzerinde katledilen Nagihan Akarsel ile Jîna Emînî’nin fotoğraflarının bulunduğu dövizler ve TJK-E ile KJAR flamaları taşındı.

Sık sık “Jin Jiyan Azadî”, “Şehîd namirin”,” Terörist Erdoğan, Katil Erdoğan” sloganları atıldı, direniş şarkıları söylendi.

‘JIN JIYAN AZADÎ’ ŞİARI İLE DİRENECEĞİZ

Rojbin Kadın Meclisi adına açıklama yapan Hanna Klein, Kürdistan’ın dört bir yanında kadınların erkek egemen sistem tarafından insanlık dışı saldırılara uğrayarak katledildiğini söyledi ve şunları vurguladı: “Bu saldırı, Nagihan şahsında Kürt kadın özgürlüğüne karşı Türk devletinin eliyle yapılmış alçakça, haince bir saldırıdır. Jîna Emînî'yi, Nagihan'ı katleden zihniyet aynı kirli zihniyettir. Nagihan’a sıkılan kurşunların tüm Kürdistan ve Dünya kadınlarına sıkılmıştır. Bunun hesabını biz kadınlar soracağız. Diktatörler Kürt kadınından korkmaktadır. Türk devletinin ve egemenlerin Kürdistan’da, özelde Kürt kadınlara karşı geliştirdiği bu katliamcı politikalar karşısında her zaman ‘Jin Jiyan Azadî ‘ şiarı İle direneceğimize, Nagihan’ın mücadelesini büyüteceğimize söz veriyoruz.”

Açıklama "Jin, jiyan, azadî" sloganları ve direniş şarkıları ile son buldu.