Almanya’nın 6 kentinde kadın cinayetleri protesto edildi

Almanya’nın Freiburg, Esslingen, Nürnberg, Hamburg, Hildesheim ve Stuttgart kentlerinde düzenlenen eylemlerle kadın cinayetleri ve işgal saldırıları protesto edildi.

FREIBURG

Freiburg kentinde Türk devletinin Maxmur ve Zinî Wertê’ye saldırması bir eylem ile protesto edildi.

Kartoffelmarkt’ta düzenlenen eylemde katılımcılar adına bir basın açıklaması yapıldı. Türk devletinin yine bir imha konsepti katliam planları yaptığına dikkat çekilen açıklamada, bu plana karşı en başta karşı çıkması gereken KDP’nin Türk devleti ile işbirliği yapmasının kabul edilmeyeceği belirtildi. Olası bir katliamda KDP’nin bu tavrına devam etmemesi ve işgalcilere karşı Kürdistan topraklarını savunması gerektiği çağrısı yapıldı.

ESSLINGEN

Esslingen kentinde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları HBF’de bir eylem ile Türk devletinin saldırılarını protesto etti. KDP’ye çağrı yapan Kürdistanlılar, uzun bir dönemdir Maxmur’a uygulanan ambargonun derhal kaldırılması ve Türk devletiyle ortak hareket etmesini protesto etti. Sık sık, “Kahrolsun Türk devlet faşizmi”, “Bimre îxanet”, “Faşist TC Kürdistan’dan defol”, “Yaşasın devrimci dayanışma” sloganları atıldı. Eylemde Tüm katliamcılar Kürdistan’dan dışarı ve “Kürdistan’daki katliamlara son”, “Herkes koronavirüse karşı mücadele verirken Erdoğan Kürtleri bombalıyor” yazılı pankartlar açıldı.

NÜRNBERG

Nürnberg kentinde de Medya Halk Evi, SKM ve Yeni Kadın kurumları çağrısı ile düzenlenen mitingde kadın cinayetleri protesto edildi. Lorenzekirche önünde bir araya gelen çok sayıda kadın, "Kadına dönük şiddet politiktir", "Meryem yalnız değildir" pankart ve dövizleri taşıdı. Eylemde kadına yönelik şiddet ve katliamlar yapılan konuşmalarla kınandı.

Aynı amaçla 11 Mayıs Pazartesi günü saat 18.00'da Lorenzekirche önünde bir miting düzenlenecek.

HAMBURG

Hamburg’da Meryem Şahin için kadın kurumları tarafından bir eylem düzenlendi. Altona’da düzenlenen mitinge Hamburg Rojbin Kadın Meclisi, Hamburg Yeni Kadın, ADHK (Avrupa Demokratik Kadın Hareketi), SKB (Sosyalist Kadınlar Birliği), Avrupa Göçmen Kadınlar Birliği, Courage, Enternasyonal Kadınlar Ağı, Almanya Komünist Partisi Kadın Kolları, Avrupa Demokrasi Platformu, Hamburg Kadın Grubu ve feminist kadınlar başta olmak üzere çok sayıda örgüt bileşeni katıldı.

Eylemde kurum temsilcileri adına yapılan konuşmalarda Meryem Şahin şahsında gerçekleştirilen saldırının tüm kadınlara ve onların iradesine yapılmış bir saldırı olduğu belirtildi.

HILDESHEIM

Hildesheim kentinde de kadın cinayetleri ve Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi.

Angouleme Meydanı’nda düzenlenen eylemde “Türkiye ve milislerinin planladığı saldırgan savaşı durdurun” pankartı açıldı. “Kadına karşı şiddet politiktir, sen de olabilirdin” yazılı dövizler ile TEV-DEM ve TJK-E bayrağı ve yeşil kırmızı sarı maske eylem düzenlendi.

TJK-E’nin bildirisinin de okunduğu eylem yapılan konuşmalar ardından sona erdi.

STUTTGART

Stuttgart kentinde kadına uygulanan şiddet kadın bileşenleri tarafından protesto edildi.

Stuttgart Schlotplatz’da (Kobanê Meydanı) bir araya gelen, Kürt Kadın Hareketi, Yeni Kadın, ADKH, KB, Alinteri, Die Linke ve Zusammen Kampfen bir açıklama yaparak Hamburg’da eşi tarafından katledilme girişimine maruz kalan Meryem Şahin şahsında bütün kadınlara uygulanan şiddet protesto edildi.

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişlerinin 48’inci yıldönümü vesilesiyle de bir anma yapıldı.