'Amacım kadınların hayallerine ulaşmasını sağlamak'

Bir kadın olarak dünyada acı çeken tüm kadınların acılarını sonlandırmak istediğini belirten gerilla Sêal Orkêş, "Amacım kadınların hayallerine ulaşmasını sağlamak" dedi.

Rojava'nın Amudê şehrinde dünyaya gelen gerilla Sêal Orkêş, Kürt halkına yönelik saldırıların ardından Kürt Özgürlük Hareketi'ne katılır. Gerillaya katılmadan önce birçok çelişki yaşadığını söyleyen Sêal Orkêş, gerillaya katılımı şu sözlerle anlattı: "Nasıl bir hayat yaşayacağıma ilişkin kafamda birçok soru işareti vardı. Fakat Rêber Apo'nun felsefesi bana yaşamak istediğim hayatı gösterdi. Rêber Apo'nun fikirlerini öğrendikten sonra gerillaya katılmaya karar verdim.

Katılımımın ilk nedeni Kürt halkının kurtuluşu üzerineydi. Fakat daha sonra daha amaçlarım daha da büyüdü. Özgürlük hareketine katıldıktan sonra aldığım eğitimlerde gördüm ki birçok halk eziliyor ve bizim bu halkları da özgürleştirme gücümüz var. O dönem daha geniş fikirlere sahip oldum. Burada sadece kendin için değil ezilen tüm halklar için mücadele ettiğini anlıyor insan. Bu yüzden başta Kürt halkı olmak üzere ezilen tüm halkları Rêber Apo'nun felsefesinde buluşturmalıyız."

MÜCADELEMİZ DEVAM ETMELİ

Kadınlar için yapmak istediklerine de değinen gerilla Sêal Orkêş, "Bir kadın olarak dünyada acı çeken tüm kadınların acılarını sonlandırmak istiyorum. Kadınların fikirleri ve duyguları nedir görünsün isterim. Çünkü toplumun fikirlerini büyüten kadınlardır. Kadınların farkına varmaları ve bu dünyaya neden geldiklerini, nasıl yaşadıklarını bilmeleri gerekir. Hepsi hayallerine ulaşmalıdır. Tüm kadınların birlikte yaşayacağı bir dünya inşa etmek istiyoruz. Eğer mücadelemizi sürdürürsek amacımıza ulaşırız" diye konuştu.

Konuşmasının sonunda Rojhilatlı gençlere çağrıda bulunan gerilla Sêal Orkêş, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Bu topraklarda doğan çocukların özgür yaşaması için mücadeleye güçlü bir şekilde katılmalıyız. Rojhilatlı tüm gençlere çağrıda bulunuyorum, gelin Rêber Apo'nun çalışmalarında yer alın. Köle bir yaşamı kabul etmeyin. Düşmanın gençlere yönelik uygulamalarını boşa çıkarın. Bu görev tüm Kürtlere düşüyor."