Amed'de polis aracına ses bombalı eylem

YPS JIN, Amed Farqin'de polis aracına ses bombalı eylem düzenledi. YPS JIN, " Kürdistan’da öncelikli hedefimiz asker ve polislerdir, bu şahıslar denetimimizdedir" dedi.

YPS JIN Şehit Canfeda Sason Misilleme Timi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Timimiz 25 Eylül’de saat 21.40’ta Amed in Farqin ilçesi Yenişehir Mahallesi'nde trafik polisi aracına yönelik ses bombası ile eylem gerçekleştirdi" denildi.

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Faşist AKP-MHP rejimi Kürt halkı üzerinde imha politikalarını yürütebilmek için özelde Kürdistan’a polis ve askerini yığınla göndermekte, Kürdistan’ın her yerinde polis ve askeriyeye ait kurum ve kuruluşlarını konumlandırmaktadır. Kürdistan’da faşizmin asker ve polisinin öncelikli görevi Kürt halkından nefret etmek, küçük görmek, dıştalamak, özel savaş politikaları ile halkı ajanlaştırmak ve bu faaliyetlerle  Kürt halkını sindirmek, korkutmak, devrimci halk savaşında mücadele eden halkımızı cezaevlerinde işkenceye tabi tutma ya da halkımızı öldürme ile mükellef kişilerdir. Faşizmin MİT kurumu tarafından özel olarak eğitilip  Kürdistan’a gönderilen AKP-MHP faşizminin polis ve askerlerinin Kürdistan’da yeri yoktur. Faşizm özelde Kürdistan’a şoven asker ve polislerini gönderiyorsa bizim de YPS-YPS JIN olarak Kürdistan’da öncelikli hedefimiz asker ve polislerdir, bu şahıslar denetimimizdedir, farklı yöntem ve taktiklerle onlara karşı eylemselliklerimiz devam edecektir."