Avrupa’daki Kürtler işgal saldırılarına karşı alanlarda-YENİLENDİ

Almanya’nın Hannover, Frankfurt, Kiel, Heilbornn ile İsveç’in Borlänge ve Fransa'nın Marsilya kentlerinde düzenlenen eylemlerle Türk devletinin işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi.

Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarına karşı alanlara çıkan Kürdistanlılar, saldırıları protesto etti.

HANNOVER

Almanya’nın Hannover kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecride dikkat çekmek amacıyla 3 günlük çadır eylemi yapıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride dikkat çekmek için düzenlenen çadır eyleminin birinci günü Ronahi Kadın Meclisi yürüttü. Eylemde sık sık, “Jin, jiyan, azadi” sloganları atıldı.

FRANKFURT

Frankfurt’ta da Irak Başkonsolosluğu önünde Irak devleti ve AKP/MHP iktidarı protesto edildi.

FCDK-KAWA’nın organize ettiği eylemde DKTM ve Zagros Platformu adına Canbaşh Rostemi bir konuşma yaptı.

Konuşmadan sonra Irak Başkonsolosluğu’na Türk devletinin Güney Kürdistan’a yaptığı saldırılarda yaşamını yitirenlere ilişkin hazırlanan dosya verildi. Miting sloganlarla sona erdi.

KIEL

Kiel kentinde de işgalci Türk devletini protesto etmek amacıyla eylem düzenlendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, QSD ve YPG bayrakları ile Almanca, Kürtçe dövizler açıldı.

Eylemde yapılan konuşmalarda Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi ve Kürt halkının bu saldırılara karşı direnmesi gerektiği belirtildi.

Eylem, “Katil Erdoğan”, “Terörist Erdoğan”, “Biji berxwedana Rojava”, “Biji berxwedana Heftanîn”, “Biji gerilla”, “Biji Serok Apo” sloganlarıyla sona erdi.

HEILBORNN

Heilbornn kentinde de kadına yönelik şiddet ve Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi.

Kiliansplatz’ta bir araya gelen kadınlar eylemde yaptıkları konuşmalarda Avrupa’nın Türk devletinin saldırılarına karşı tepkisizliğini kınadı ve tepki göstermesi çağrısında bulundu. Kadına yönelik saldırıların da devletlerin, ırkçı politikalarından kaynaklandığı dile geldi.

BORLÄNGE

İsveç’in Borlänge kentinde de Türk devletinin saldırıları protesto edildi. Borlänge meclisinin organize ettiği eylemin ilkini kadın komisyonu düzenledi.

Eylemde yapılan konuşmalarda Türk devletinin saldırıları kınanırken İsveç kamuoyu da bilgilendirildi.

Eylem, “Terörist Türk devleti”, “Katil devlet” sloganları ile sona erdi.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride dikkat çekmek amacıyla stant açıldı.

Üç gün boyunca sürecek stant eyleminin ilki bugün yapıldı.

Avrupa Parlamentosu temsilciliği önünde düzenlenen stant eylemi boyunca tecride ile Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği saldırılara ilişkin pankartlar asıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri, PKK, YPG, YPJ ve TJK-F bayraklarının da taşındığı eylemde bildiriler de dağıtıldı.