Avrupa Kürt kadın kurumları Saray Güven cinayetini kınadı

Almanya'daki Kürt Kadın Kurumları Almanya'nın Frankfurt kentinde Saray Güven'in kaçırılarak katledilmesini kınadı.

Kurumlar tarafından yapılan ortak açıklamada "Kadın cinayetleri politiktir ve çözümü örgütlülüktür. Biz Avrupa ve Almanya'daki örgütlü Kürt kadınları, kadın cinayetlerine karşı özsavunmamızı daha da geliştirerek, örgütlülüğümüzü büyüteceğimizin sözünü veriyoruz" denildi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Almanya Kürt Kadınlar Birliği (YJK-E) ve Kürt Kadın Barış Bürosu (CENİ) tarafından ortak olarak yapılan açıklamayla, Saray Güven'in katledilmesi kınandı. Açıklamada, kadınların yaşamlarının her alanında hedef haline geldiği belirttilerek "Almanya'da kadına yönelik şiddet her yıl daha da artarken, artık sistematik bir hal alan kadın cinayetlerinde vahşilikte de sınır tanınmıyor. Yeni bir yaşamın yaratıcısı olan kadın, kendi hayatıyla ilgili bir karar vermek istediğinde, hemen hedef oluyor ve ölümle burun buruna geliyor. Yaşam hakkını savunan ve bunun için mücadele veren kadınlarımız, sistematik bir biçimde hunharca katlediliyor" denildi.

Kadınlara yönelik cinsel saldırılar ve şiddetin giderek arttığını, erkek egemen sistemin bunu meşrulaştırmaya çalıştığı vurgulanan açıklamada şöyle denildi: "Cinsel şiddet saldırılarının ve kadın cinayetlerinin hızla arttığı günümüzde, erkek egemen devlet sistemi ceza indirimleriyle erkeklere cesaret veriyor ve onları cinayete teşvik ediyor. Artan erkek şiddeti her defasında aklanarak, kadınlar sessizliğe mahkum edilmek isteniyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. Hangi halktan ve hangi inançtan olursa olsun, kadınların yanında olduğumuzu bir kez daha açıklıyoruz."

Açıklamada, Avrupa Kürt Kadın Hareketi, Almanya Kürt Kadınlar Birliği ve Kürt Kadın Barış Bürosu olarak, 20 Ağustos gününden beri kayıp olan ve bir erkek tarafından katledildiği anlaşılan Saray Güven cinayetinin kınandığı belirtilerek, "Kadın cinayetleri politiktir ve çözümü örgütlülüktür. Biz Avrupa ve Almanya'daki örgütlü Kürt kadınları, kadın cinayetlerine karşı özsavunmamızı daha da geliştirerek, örgütlülüğümüzü büyüteceğimizin sözünü veriyoruz." denildi.