Avrupa SKB: Sosyalist kadınları serbest bırakın

Sabah saatlerinde ESP ve SKM’ye yönelik düzenlediği siyasi soykırım operasyonlarına tepki gösteren Avrupa SKB: Tacize, tecavüze, cezasızlığa, İstanbul sözleşmesinin ortadan kaldırılmasına karşı mücadele eden kadınları değil kadın katillerini yakalayın.

Yazılı bir açıklama yapan Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) şunları belirtti: “Faşist saray rejimi her yeni günde hak arayan, özgürlük isteyen mücadele eden kesimlere yönelik saldırılarını sürdürüyor. Özellikle son dönemlerde artan kadın katliamlarına yönelik erkek egemen devletin yeni katliamlara davetiye çıkarır gibi önleyici tedbirler almayışına ve hatta katil erkeği koruyan düzenlemelerine karşı çıkan kadın örgütleri hedef tahtasında.

Geçtiğimiz günlerde TJA aktivistleri ve kadın kurumlarına yönelik gözaltı ve tutuklama saldırılarına bugün de ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş SKM Sözcüsü Deniz Aktaş ve SKM MYK üyelerinin gözaltına alınması ile devam edildi. Balıkesir’de gözaltına alınan sosyalist kadınlar, kadın özgürlük mücadelesini sokakta, eylemde büyüten örgütlü kimliklerdir. Korona pandemisinin gerekçe yapılarak sokağı yasaklayan faşist saray rejimine karşı 1 Mayıs’ ta, kadın katliamlarına karşı eylemlerde, Suruç katliamının yıldönümü etkinliklerinde… adım adım mücadeleyi büyüten azimlerinden tanıyoruz onları.

Faşist rejim çeşitli yasal düzenlemeler dayatarak kadınların büyük mücadelelerle kazandığı hakları gasp ederken kadınların büyüyen isyanı ve tepkilerini, onları örgütsüzleştirerek sağlamaya çalışıyor. Bundan dolayıdır ki kadın kurumlarına ve aktivistlerine saldırıyor, öncüsüzleştirmeyi hedefliyor.

Kadın özgürlük mücadelesi tekçi, ötekileştirici, cinsiyetçi Saray rejiminin tüm saldırılarına rağmen gelişebileceği bir mayaya dün nasıl sahipse, bugün de aynı cüretle sahip olacaktır. Başta ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ve SKM sözcüsü Deniz Aktaş olmak üzere tüm sosyalist kadınlar derhal serbest bırakılmalıdır.

Tacize, tecavüze, cezasızlığa, İstanbul sözleşmesinin ortadan kaldırılmasına karşı mücadele eden kadınları değil kadın katillerini yakalayın.”