Batman’da tecavüze tepki içeren pankarta polis engeli

Türk polisi Batman’da tecavüz ve tacize karşı düzenlenen eylemde, taciz ve tecavüze tepkinin yer aldığı bir pankartın açılmasına izin vermedi.

Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı bir köyde yaşayan İ.P. (17) adlı kız çocuğunun Uzman Çavuş M.O.'nun tecavüzünün ardından HDP Batman İl Örgütü bir eylem gerçekleştirdi.

Tecavüz mağduru kız çocuğu intihar girişiminde bulunmuştu. Hastaneye kaldırılan kız çocuğunun hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

HDP il binası önünde yapılan açıklamaya, kent Milletvekili Feleknas Uca, parti yöneticileri, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri ve Barış Anneleri Meclisi üyeleri katıldı.

"Dün Şırnak bugün Batman, peki yarın? Taciz, tecavüz ve istismara sessiz kalma. #SusmaBatman" yazılı pankart açılmak istendiğine polis engeline takıldı.

Polis yasağa, olayın Batman’da yaşanmamış olmasını gerekçe gösterdi.

Bunun üzerine HDP’li vekil Uca, pankartı kendine sararak "Elbise olarak giyeceğim, üstümden de çıkaracak mısınız? Maden buna karşısınız, buyurun gelin açıklamayı birlikte yapalım" şeklinde tepki gösterdi. Pankart açıklama boyunca Uca'nın bedenine sarılı kaldı.

Uca daha sonra yaptığı açıklamada, İ.P’nin ailesine yaptığı ziyarete dikkat çekti ve şunları söyledi: "Saklanacak bir şey yok, her şey gün gibi ortadadır. Siz neden bu olayın gizlenmesini istiyorsunuz? Buyurun siz de açıklamaya katılın ve tacize tecavüze birlikte karşı çıkalım. Genç kadın yaşamına son vermeye çalışmadan önce bir mektup yazmıştır. Ve bu mektup her şeyi açıklıyor. Babası tarafından bu mektup savcılığa teslim edilmiştir. Hayati tehlikesi devam eden arkadaşımızın yanındayız. Onu yalnız bırakmayacağız. Ve buna sessiz kalmayacağız. Dün Şırnak bugün neden Batman? Herkesin buna ses çıkarması gerekiyor"

Uca, aileyle dayanışma içinde olacaklarını vurguladı.