Bebeğiyle tutuklanan Reyhan Abdi çocuğuna 3 gün süt verememiş

Üç gün boyunca 2 aylık bebeğiyle gözaltında tutulduktan sonra tutuklanan Rojavalı Reyhan Abdi, avukatlarına korkudan sütünün kesildiği için çocuğunu besleyemediğini, eşinin de geri gönderme merkezinde tutulduğundan çocuklarının sahipsiz kaldığını söyledi.

Rojavalı Reyhan Abdi, "örgüt üyesi" olduğu iddiası ile 26 Ağustos’ta gözaltına alındı ve daha sonrasında 2 aylık bebeği ile 3 gün boyunca İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduktan sonra tutuklandı.

ANF’ye açıklama yapan Abdi’nin Avukatı Ferhat Boğatekin, Rojavalı Reyhan Abdi’nin yaklaşık beş yıldan beri Türkiye'de yaşadığını belirterek şunları anlattı: “

Reyhan Abdi yaklaşık beş yıldır Türkiye’de yaşıyor. Hakkında daha önce YPG'ye katıldığı iddiasıyla ilgili bir suçlama geçti. Bu suçlama üzerine sabah saatlerinde evinde operasyonla alınmış. İstanbul Vatan Emniyet'te çocuğuyla beraber üç gün nezarette kaldıktan sonra tutuklandı.”

KORKUDAN SÜTÜ KESİLMİŞ

Müvekkillerinin yaşadığı şoktan dolayı sütünün kesildiğini ifade eden Avukat Boğatekin, “Bize aktarımına göre yaşadığı korku ve şoktan kaynaklı sütünün kesildiğini ve çocuğunun üç günden beri düzenli beslenemediğini söyledi. Ayrıca kendisi Türkçe bilmiyor sadece Kürtçe konuşabiliyor, haliyle sağlıklı bir iletişimi de yok. Eşi de geri gönderme merkezinde tutuluyor. Bundan dolayı dışarıda kalan çocuklarına ilişkin de kaygısı var. Dışarıda kimsesinin olmamasını yani ona destek sunacak kimsenin olmamasıyla birlikte kaygıları arttı” dedi.

KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ

Avukat Ferhat Boğatekin Abdi’nin sadece bir fotoğraf yüzünden suçlandığını ve karar itiraz edeceklerini de ifade eti: “Sulh ceza Hâkimliği’ne örgüt üyeliği vasıflarını oluşturarak bir eylemi olmadığını belirttik. Sadece bir fotoğraf üzerinden ya da bir şey üzerinden suçlama geliştirilemez. Örgütün hiyerarşik yapısı içerisinde yer almamış, yine sürekli arz eden eylemleri olmamış veyahut bir bağı olmayan kişiyi böyle suçlayamazsınız. Zaten beş yıldan beri Türkiye'de resmi ikametgâh sahibidir. Tabii ki biz karara itiraz da edeceğiz.”