Belçika'da Kürt kadınlar 25 Kasım'da alanlara çıkacak

Belçika Kürt Kadın Hareketi YJK-B, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü vesilesiyle yapacağı eylem ve etkinlikleri paylaştı.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü olan 25 Kasım'da kadınlar sokaklara çıkmaya hazırlanıyor. Belçika Kürt Kadın Hareketi YJK-B, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla yapılacak eylem ve etkinliklere ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Kaotik ortam ve kadın düşmanlığına rağmen toplumsal yaşamın can damarı olan kadının bin yıllardır yaşam damarını korumak için mücadele yürüttüğü belirtilen açıklamada, "Kadınlar kimi zaman ailede, kimi zaman iş ortamında, kimi zaman da politikada ve savaşta bu mücadelenin sürdürücüsü olmaktan geri durmamışlardır. Doğasında varolan mücadelecilik kadını yaşama bağlamış ve kapitalist hegemon sistemin yaratığı tüm kaoslarda bir çıkış yapmıştır. Kadına ve halklara dönük böylesi bir saldırı sürecinden geçerken başta Kürdistan olmak üzere dünyanın her yerinde mücadeleleri kadın hareketlerine örnek olan Kürt Kadın Hareketi bugün de tarih yazıyor" denildi.

KADINLAR ERDOĞAN'A HESAP SORMAK İÇİN SOKAKLARDA OLACAK

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve çetelerinin yıllardır kadınları dünyanın gözü önünde katlettiğine dikkat çekilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bu durum artık kabul edilemez. Kadınlar Erdoğan'a bunun hesabını sormak için sokaklarda olacaklardır. Biz de Belçika'da yaşayan Kürt Kadın Hareketi olarak Avrupa kadın hareketinin başlattığı diktatörü yargılamak için 100 neden kampanyasına aktif katılacağımızı açıklıyoruz.

Tüm kadınlar alanlara çıkarak faşizmi yok eder, kadınlar mücadele alanlarında özgürlüğe ulaşır. Erdoğan yargılanacak, özgür kadınlar başaracak ve her kadın bunu hedefleyerek sokaklarda olmalıdır. YJK-B olarak 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü çerçevesinde her gün eylem halinde olacağımızı belirtiyoruz."

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Belçika'da yapılacak eylem ve etkinlikler şöyle:

* 22 Kasım, Saat 12:30, Brüksel, Gare Centrale-Miting

* 22 Kasım, Saat 12.30, Liege, Place Saint Lambert-Miting

* 24 Kasım, 'Kadın yönelik şiddeti analiz etme ve direnişi örme' konulu online panel

* 28 Kasım, Saat 14:00, Anvers, Gare Centrale-Miting