Belçikalı kadınlar tüm şiddet biçimlerinin sayımını istiyor

Belçika'da kadın örgütleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla, kadın yönelik tüm şiddet biçimlerinin yıllık olarak sayımının yapılmasını ve kadına yönelik suçların "cinsiyet" bazlı suç olarak tanınıp ceza kanununa girmesini istedi

Birleşmiş Milletlerin küresel "Orange the World" kampanyası 25 Kasım'dan itibaren 16 gün sürecek. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle, 16 gün boyunca duyarlılık geliştirilmesi hedefleniyor.

Bu vesileyle, Belçika'da sembolik binalar turuncu renkle aydınlatılacak. Binaların aydınlatılmasının yanısıra, kampanyaya katılan 56 Belçikalı örgüt, Belçika hükümetini 14 Mart 2016'da onayladığı İstanbul Sözleşmesi'ni uygulamaya karar vermesi için bilgilendirme ve duyarlılık oluşturma kampanyaları organize edecek.

Belga ajansına göre kampanyanın katılımcılarından Soroptimist International Belgique bu vesileyle kadına yönelik tüm şiddet biçimlerinin yıllık sayımının yapılmasını istedi. Örgüt, "güvenilir istatistikler oluşturulması ile uygun ve etkili kamusal politikaların geliştirilmesi" amacıyla şiddetin sayımını talep ediyor.

Örgüt ayrıca , "kadınlara karşı suçların ceza kanununa dahil edilmesi ve cinsiyete dayalı suçlar olarak tanınması ve dolayısıyla ağırlaştırıcı bir durum oluşturması için mevcut yasal çerçevede bir değişiklik" çağrısında bulunuyor.