Berlin’de kadınlar Nagihan ve Jîna için yürüdü

Berlin’de yürüyen binlerce kadın, “Nagihan ve Jînalardan korkan faşist sistemler karşısında bugün binler olup mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de Jineoloji Akademisi Üyesi Nagihan Akarsel ve Jîna Emînî için alanlara çıkarak “Jin Jiyan Azadî sloganları atarak, direniş mesajları verdi.

Dest-Dan Kadın Meclisi’nin çağrısı ile gece saatlerinde bir araya gelen Kurdistanlı, Türkiyeli ve enternasyonal kadınlardan oluşan binlerce kişi, tüm devrim şehitleri anısına saygı duruşunda bulundu.

Dest-Dan Kadın Meclisi adına yapılan açıklamada, “Jineoloji Akademisi Üyesi Nagihan Akarsel ve Jîna Emînî şahsında Kürt kadınlarına yönelik yapılan saldırıları kınıyoruz. Kürdistan coğrafyasında yüzyıllardır kadınlar ataerkil zihniyet ile mücadele etmeye devam ediyor. Kapitalist sistemin kadın özgürlüğünden korkması ve direnişleri karşısında çaresizliklerinden dolayı kadınlara yönelik saldırıları çözüm olarak görüyor. Nagihan ve Jînalardan korkan faşist sistemler karşısında bugün binler olup mücadele etmeye devam edeceğiz” denildi.

Yürüyüş Oranienplatz’da “Kurdistan goristan ji bo faşistan” sloganları ile son buldu.