Bielefeld’de Kürt kadınlar 8 Mart için buluştu

Bielefeld’de JXK öncülüğünde 8 Mart için bir araya gelen kadınlar, direnişçi kadın şehitleri de andı.

Almanya’nın Bielefeld kentinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle Jinên Ciwan ên Xwendekar (JXK) tarafından etkinlik düzenlendi. JXK öncülüğündeki etkinliğe Bielefeld'deki yurtsever halkı da katıldı.

Genç kadınların kutlamaları akşam saatlerinde Bielefeld Kürt Halk Topluluk Merkezinde gerçekleştirildi. Genç kadınlar tarafından dizayn edilen salon özellikle devrim şehitleri posterleri ile donatıldı. Kutlama başlamadan önce tüm Kürdistan Devrim Şehitleri anısına saygı duruşuna geçildi.

Etkinlikte JXK ve TJK-E adına konuşmalar yapıldı.

ARÎN MÎRKAN ANILDI

JXK tarafından Şehit Arîn Mîrkan üzerine kısa bir film gösterimi de düzenlendi. Genç kadınlar, “Heval Arîn’in mücadelesi bugün tüm dünyada sembol olmuş durumda. Genç bir kadın olarak ataerkil sistem tarafından örgütlenen vahşi çetelere karşı verdiği mücadele, gösterdiği irade ile hem Kürt kadınlar hem de tüm dünya kadınları için direnişin sembolü olmuştur" mesajını verdi.

Etkinlikte ayrıca JXK tarafından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kitapları, Xwebûn, Sterka Ciwan ve çeşitli broşürlerin yer aldığı bir stant da açıldı.